Rena sovrumsförslag

Nov 19, 2022 Uncategorized

Ditt sovrum borde vara en fristad – det städade, rent såväl som lugn plats du kan gå för att känna dig avslappnad. Högar med tvätt, överdrivna garderober såväl som ett dammskikt bidrar inte till din sinnesfrid. Dessutom kan du göra ett rent sovrum till ett problem med att förhindra dammkvalster, en viktig orsak till året runt allergier. Medan dessa mikroskopiska varelser online på varma, mörka platser, såsom kuddar såväl som madrasser, kan rutinmässiga rengöringssteg hjälpa till att minska deras närvaro. Ju mycket mer ansträngning du lägger till att rengöra ditt sovrum, desto mycket bättre kommer du att sova.

Håll sängkläderna rena

Ta 30 sekunder för att göra din säng varje morgon. Ju trevligare det ser ut, desto mer ansträngning kommer du att göra för att hålla sovrummet rent från dag till dag. Regelbundet, hjälpa till att minska allergener och hålla sängkläder färska genom att tvätta lakan samt örngott i varmt vatten med ett tvättmedel. Det är också ett bra koncept att lufta din madrass i minst några timmar (och rotera det samt vända det åtminstone när en månad för att undvika att sjunka) innan du tar på sig de ny tvättade ark.

Tvätta din dammflygning såväl som madrassdyna åtminstone när en månad. fräschar upp täcken såväl som filtar samt stora för brickan genom att hänga dem på en klädstreck eller poppa dem i torktumlaren med ett torktumlare. Om du upplever från allergier, tänk på att investera i kvalssäker madrass, täcken såväl som kuddehöljen. Dessa erbjuds både mediciner och varuhus.

Damm ditt sovrum regelbundet

Torka ner möbler, takfläktar, takhörn, konstverk, trimarbete samt luftventiler. För lampor, tänk på att använda en strejktork för att förhindra att jag skurar i skuggan. Tvättfönsterbehandlingar såväl som draperier enligt anvisningar. Om du har persienner, torka dem noggrant med en fuktig pappershandduk eller använda en duster.

Ge huvudgaveln en stor dammning också. Om det är klädd, använd klädstädfästet på ditt vakuum. Medan vaccumet är på, ge utrymmet en fullständig gå runt, såväl som inte misslyckas med att komma ihåg under sängen, en plats där pälsfärer såväl som dammkaniner tenderar att samla in.

Håll kläderna under kontroll

Häng upp rena kläder så snart som möjligt varje dag, eller så kommer de att rynkiga och svåra att hitta. Tänk på att mindre är mer. “Ju färre tillhörigheter du har, desto enklare är det att städa,” säger Shari MacDonald, ordförande för Prince Edward Island House Economics Association i PEI. Hon packar bort säsongskläder för att hålla sin garderob mycket mer organiserad. Gå med din garderob såväl som vänliga kläder i högar du vill behålla, förvara någon annanstans eller donera. Organisera dina hållare efter färg eller stil, så att du kan klänning snabbt på morgonen (när du har bråttom tenderar dåliga alternativ att hamna på golvet!).

Fräscha upp ditt utrymme

Prova en citrusdoftande produkt i ditt sovrum; En forskningsstudie från Radboud University i Nederländerna upptäckte att exponering för citrusdufter ledde till att deltagarna bevarade en renare miljö. Luminaries är ett utmärkt alternativ för sovrummet, eftersom du inte behöver oroa dig för att somna med ett upplyst ljus. En teknik till för att hålla ditt utrymme att lukta färskt såväl som rent är att slå ett torktumlare över den varma luftventilen i din garderob (det fungerar som en charm).

När ditt sovrum rengörs noggrant är det enkelt att hålla saker organiserade fram till nästa gång du är beredd att göra en stor ren. Kom bara ihåg att i slutet av en lång dag finns det inget mycket bättre än att dra sig tillbaka till ett snyggt och välkomnande sovrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *