Att ge ditt hem en yttre färg ansiktslyftning

Mar 6, 2023 category

Medan ny färg kan ge ditt hem inre ett nytt utseende och känsla utan att bryta banken, kan det också gå långt att ge ditt hem yttre bara hissen det kan behöva.

Förberedelser är ett av de viktigaste stegen för alla hemrenoveringsprojekt. När du köper färg, se till att prata med en välinformerad färgpersonal som kan hjälpa dig att välja de bästa produkterna och erbjuda förslag på hur du ska gå vidare.

När du väljer färger, kom ihåg ditt hem befintliga stenarbeten, tegelverk eller tak och se till att välja en palett som fungerar i harmoni med dessa erkända färger.

I den här artikeln:
Visualisera resultaten innan du börjar
Poäng att tänka på när du väljer en yttre färgpalett
Applikation och finish

Visualisera resultaten innan du börjar

För att få en uppfattning om hur huset kommer att se ut när det är klart, ta digitala fotografier av alla sidor av huset. Skriv sedan ut bilderna i svartvitt bläck eller öppna dem med en bildredigeringsapplikation som Photoshop och “desaturera” bilderna (i Photoshop finns det här alternativet under menyn Bild/justeringar) för att få dem att visas i svartvitt .

Om du använder tryckta foton gör kopior av bilderna i flera olika färgscheman med markörer eller pennkrisor tills du hittar ditt föredragna utseende. Om du använder din dator, “måla” över de områden du vill uppdatera med färger som nära matchar de i paletten du väljer. Du kan också skanna målarchips och med hjälp av pipettverktyget, exempel på färger från chipet du vill måla med.

Ett annat alternativ är att använda online-färgvisualiseringsverktygen som nu tillhandahålls helt gratis på många målningsföretagswebbplatser. Dessa värdefulla verktyg visar hur olika färgscheman kommer att visas på särskilda stilar av hem.

När du identifierar dina färger, kom ihåg att balansen är viktig. Ditt öga borde flyta smidigt runt fasaden, inte hoppa från en distraherande färg till nästa. Nyanser borde också vara lämpliga för stilen och eran i ditt hem arkitektur och ditt grannskaps övergripande utseende.

Poäng att tänka på när du väljer en yttre färgpalett

Dörr och fönstertrimfärg
Trimfärg kommer att accentuera ditt hem sidospår och erbjuda visuellt intresse. En kontrasterande trimfärg skapar en helt annan look än en som bara är en skugga lättare eller mörkare än din sidospår.

Accentfärger
Accentfärger, vanligtvis används i mycket mer viktorianska hem, kan tillämpas på fönsterluckor, arkitektonisk detaljering eller garageport.

Sidospår
När du väljer en färg för sidospår, kom ihåg att en lätt nyans gör att ditt hus verkar större medan en mörk färg kommer att ha motsatt effekt.

Garageportfärg
Ofta kommer husägare att välja att måla garageporten i samma färg som husets trim. Om trimmen står i kontrast till sidospåret, kommer garaget att bli husets kontaktpunkt. Måla istället dörren i samma färg som sidospåret.

Om du vill betona garageporten ännu mer, måla sin trim i samma färg som dörren-detta låter resten av huset och fasadtrimfärg vara i stället.

För att ge ett landshem ett bondgårdsutseende, måla garageporten i samma färg som sidospåret, men lägg till dekorativ trim till dörren och måla den i samma färg som trimmen på resten av huset.

Applikation och finish

När du har valt på en färgpalett och vilka element i ditt hems yttre kommer att målas vilka färger, måste du identifiera hur du applicerar dem. Borde du använda halvtransparent eller ogenomskinlig fläck? Är latex eller oljefärg bättre för jobbet? Behöver du prima hela huset eller bara applicera färgen på det befintliga lagret? När du väljer färgfinish, kom ihåg att platt färg är bäst för stora ytor medan halvglans fungerar fint på kolumner, räcken och fönsterbindningar. Var noga med att be din lokala färghandlare om vägledning om det bästa sättet att fortsätta och de verktyg och färgmaterial du behöver för ditt projekt.

Få mycket mer utomhusprojektidéer i vår DIY- och hemförbättringsguide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *