Lynda Reeves på Nancy Meyers filmer

Nov 27, 2022 Uncategorized

Nancy Meyers filmer är välkända för sina fantastiska interiörer. Innan jag ens visste hennes namn gillade jag de stunderna i hennes komedier när det hjärtslagande huset avslöjades och så smart vävd in i tomten.

I pappa till Bride II (inställd dekoration av Ric McElvin) var det det drömmande plantskolans tillägg som Franck (Martin Short) byggde för bankernas nya barn. Så idealisk att tightwad Steve Martin skrev kontrollen utan kik.

I vad kvinnor vill ha (inställd dekoration av Rosemary Brandenburg) var det Helen Hunts idealiska Uptown Girl Townhouse med sina graciösa lister och franska dörrar. Till och med tomt hade det fantastiska ben att begära.

I semestern (inställd dekoration av Cindy Carr, David Smith och Al Hobbs) var det Cameron Diazs avgörande L.A. -hus med sitt sensationella kök, mediarum och pool. Den hade den senaste tekniken som Kate Winslets engelska stuga – med all sin charm – aldrig skulle ha.

Kommer du ihåg hur Diazs perfekta sovrum gick in i viloläge med ett tryck på en sängknapp?

Sedan var det huset i något som måste ge (inställd dekoration av Beth Rubino), den mest omtalade interiören från någon film någonsin. Kan det finnas ett mycket mer idealiskt strandhus för en framgångsrik dramatiker i New York med fantastisk smak – eller för någon av oss, för den delen?

Jag minns att jag satt fast på ett plan när Meyers senaste film, den är komplicerad (inställd dekoration också av Beth Rubino), öppnade i min stad. Jag blev så besviken: det antydde att jag var tvungen att vänta en hel vecka innan jag kunde se hennes senaste drömhus komma till liv.

Dagen efter att jag kom hem rusade jag till teatern, fylld av spänning. Tja, Diehard House & Home -läsare, jag vet att du har sett filmen nu. Så låt oss prata om Meryl Streep’s Santa Barbara Cottage.

Liksom i alla Nancy Meyers -filmer är huset ännu en karaktär i filmen. I det är komplicerat, Streep’s Longawaited Kitchen Reno är matchmakaren som förenar henne med en mild arkitekt som spelas av Steve Martin.

Hennes hus är mindre bild perfekt än, till exempel, Diane Keatons Hamptons Beach House. Den här är funky, eklektisk och hemtrevlig. Det öppna, olämpliga köksmatande rummet är vänligt med en bondgård vibe och tillhör tydligt en stor kock som älskar att mata hennes flock. Paletten i hela huset är drömmande krämig med accenthits av orange i varje rum.

Det är den avslappnade bristen som publiken gillade bäst. Jag skickade ut en tweet som bad om feedback på huset. Det var enhälligt. “Fantastisk! Lite illa, och allt bättre för det ”var det kollektiva svaret.

I varje Nancy Meyers -film finns det alltid en bit möbler eller ett tillbehör som jag behöver för att källa den stund jag ser den. Berergere -stolen i sovrummet i Diane Keatons Hamptons hus var min första introduktion till Oly och deras fantastiska Trad Line (olystudio.com). Ditto den breda blå-vita randiga Dhurrie i sitt vardagsrum (Elte eller Y & Co i Toronto och Montreal kan köpa den). I det är komplicerat är det de svarta fåtöljerna med brända orange säten runt matsalsbordet. Snälla hjälp om du känner till källan. Min satsning är att de är antikviteter.

Streeps vardagsrum och sovrum är mysiga: slitna, men ändå bra. Den breda uteplatsen är romantisk och vinkande, och köksträdgården är perfektion. Men det är själva köket som avslöjar mest om sin ägare. Det är ingen överraskning när vi upptäcker att Streeps Jane är innehavaren av stadens gourmetbageri-café. Det känns som hennes hus: rikligt och välkomnande. För övrigt är kökets pendelljus samma som vi använde i prinsessan Margaret Showhouse 2009. Bevis positivt på att hemtrender verkligen är “i vinden”: vi plockar upp deras doft oavsett var vi bor.

Fröken Meyers hjältinnor älskar vanligtvis att laga mat och underhålla. Kommer du ihåg Diane Keatons gourmet babymat Businessin Baby Grow (Set Decoration av Lisa Fischer), en annan film skriven och producerad av Meyers? Och kom ihåg hur hon matade Jack Nicholson en hummer och pastafest i något måste ge, och hur en fantastisk brisket och en oavsiktlig middagsfest som kastades av Kate Winslet hjälpte henne att nab Jack Black i semestern?

Meyers och hennes setdesigners förstår att vi vill se hennes karaktärer i ambitioner men ändå avslappnade interiörer. Vi glädjer oss över att se designtrender från att dekorera tidskrifter komma till liv på den stora skärmen. Vi vill att hon ska överdriva perfektionen i varje detalj så att vi praktiskt taget kan smaka de smaskiga rummen.

Om vi ​​ville ha verklighet skulle vi kolla in våra grannar. Men det här är trots allt Hollywood. Vi vill ha perfektion! Vad är så komplicerat med det?

Denna kolumn dök upp i april 2010 -utgåvan. Få mycket fler tankar och inspiration från Lynda i hennes bloggar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *