DIY PORTABLE MUDROOM

Jan 19, 2023 Uncategorized

Vårt gör-det-själv bärbara lerarum erbjuder mycket utrymme för ytterkläder och sportutrustning med tre förvaringskubbar flankerade av slots för paraplyer, den har en mysig plats och ett meddelandecenter med korkbräda och svarta tavlan på tavlan upprätt panel. (Endera av dessa paneler kan ersättas av stöd som pegboard eller spegel för att passa dina behov.)

Och med sin höga backboard kan enheten fungera som en rumsdelare och blockera ett hörn vid dörren för att skapa ett litet prep -utrymme – och gömma plats – för stövlar och rockar. (Häng inte rockar och väskor på ryggen eftersom enheten inte vägs för det och kan tippa bakåt.)

Om du är bekant med grundläggande konstruktionsmetoder och verktyg är hur man gör för detta projekt enkelt. Basen och stödet byggs och målas separat och skruvas sedan ihop. Slutligen är enheten utrustad – och detta kan anpassas för dina behov – med kappkrokar, förvaringskorgar och en tuftad sittdyna.

När den är byggd, ställ bara in den inuti vilken dörr som helst i huset – fram, bak, sida, dörr från garaget – och om det inte fungerar där, rulla det till en annan ingång.

Material och verktyg

Kontursåg

Miter såg

Trälim

1-1/2 ”naglar

Försänkare/nagelpunch

1-1/2 ”skruvar

Hammare

4 2 ”-diam. låsbara hjul

Router

Svarta tavlan (25-1/2 ”x 45-1/4”)

Skarp sax eller verktygskniv

3 ‘x 4’ 1/4 ”-tick kork

Kontaktcement

Träläcke

Penslar

1 gallon (3,75 L) primer

1 gallon (3,75 L) halvglans oljefärg

3 ”skruvar

4 stora kappkrokar

9 små krokar

Skärlista

Obs: Alla bitar är klippta från 3/4 ”-topp MDF (medeldensitet fibreboard), om inte annat anges.

För bas:

16-3/4 ”x 55” (botten)

17-1/2 ”x 55” (fram)

17-1/2 ”x 55” (tillbaka)

6 st. 15-1/2 ”x 16-3/4” (avdelare)

2 st. 4 ”x 17-1/2” (pilaster)

19-1/4 ”x 57” (överst)

4 st. 2-1/2 ”x 14” (slutdetaljer)

4 st. 2-1/2 ”x 17-1/2” (slutdetaljer)

För topp:

49 ”x 55” (Back Piece)

3-1/2 ”x 55” (extra toppstycke)

5 ”x 56-1/2” (mer topp trim)

2 st. 1-1/2 ”x 52-1/2” (sidokanter)

3 st. 2-1/2 ”x 46-3/4” (vertikal trim)

2 st. 2-1/2 ”x 24-1/2” (nedre horisontell trim)

3 st. 2 ”x 24-1/2” x 1/2 ”-topp MDF

3 st. 4 ”x 62-3/4” (för stödstöd på baksidan)

55 ”-Long 2-1/2” bältrosformning (för kronformning)

2 st. 1-1/2 ”-lång bältrosformning (för kronformning)

Vad det kostar

7 ‘1/2 ”x 3” Färgkvalitet tall $ 73 ark av MDF $ 90 7’ Brick eller Shingle Forming $ 11Chalkboard $ 1443 ‘x 4’ 1/4 ”-tick Cork-lakan $ 17NAils, skruvar, lim, sandpapper $ 204 hastare ( $ 8 vardera) $ 32 wicker korgar $ 30Metal korgar $ 39 primer, måla $ 89vintage krokar $ 172Total $ 651

Steg 1

Skär alla bitar för bas på lerarummet såväl som för den övre delen, enligt skärlistan (ovan/nedan). Skär de tre cubby-öppningarna (där korgar kommer att vara) från frontpanelen, var och en mäter 13-1/2 ”x 13-1/2”, enligt diagram. Skär fyra slots i toppstycket enligt diagrammätningar (ovan/nedan).

Steg 2

Använd trälim och räknare naglar, fäst framdel till bottenstycket. Nedre bit ska vara i linje med botten av cubbyöppningarna. Med trelim, fäst de fyra avdelningsstyckena i botten och ansiktet, enligt diagram. Skruva på plats genom bottenstycket och använd räknare naglar genom frontpanelen.

Steg 3

Fäst två ändstycken till basen. Använd trälim och skruv från både botten och framsida (framskruvar täcks av pilaster). Fäst tillbaka biten till avdelare och botten med trelim och skruvar.

Steg 4

Fäst två pilaster till främre sektionen med trelim och räknare naglar. Fäst sluttrimdetaljbitar i fyrkantig bildning med trelim och räknare naglar.

Steg 5

Fäst locket, fodrar upp baksidan av locket med baksidan av avdelarna (detta kommer att lämna ett utrymme där det övre avsnittet vilar när det är fäst). Använd trälim och räknare naglar för att fästa locket. Fäst hjul vid denna punkt och ställ in basdel åt sidan.

Steg 6

För att börja montera den övre delen av lerrummet, lägg den stora stödstycket (49 ”x 55”) med framsidan nedåt. Fäst 62-3/4 ”-långa hängslen på baksidan (med trälim och skruvar) så att hängslen sträcker sig 3-1/2” bortom toppen av ryggen och 10-1/4 ”bortom botten.

Steg 7

Vänd stöd och fäst 3-1/2 ”x 55” extra toppstycke (lång kant på detta kommer att stöta upp till toppkanten på huvudstycket) till hängslen med trelim och skruvar. Fäst två 1-1/2 ”x 52-1/2” sidobitar spolar med framkanten på huvudbrädet med trelim och naglar.

Steg 8

Skär ett 1/2 ”hack från 5” x 56-1/2 ”horisontella toppstycket där svarta tavlan kommer att sitta bakom den. Fäst den här biten över sömmen på huvudstycket och det extra toppstycket, så att toppkanterna är spolade och dirigerade kant är på botten, vänd in. Det här stycket kommer att sträcka sig 3/4 ”bortom varje sida av huvudkortet så att dess ändar är i linje med sidoverken.

Steg 9

Med hjälp av trälim och naglar, fäst två 2-1/2 ”ansiktsramar på vardera sidan av bakstycket. Använda kontaktcement, fäst svarta tavlan i placeringE, med sin övre kant som passar in i skuren i steg 8. Fäst mitt vertikalt ansikte inramningsstycke och två botten horisontella ansiktsramar med trelim och naglar.

Steg 10

Använd trälim och naglar för att fästa tre 1/2 ”-tänkstycken på plats. Den övre biten ska stöta upp mot 5 ”horisontella stycket. Placera de nästa två på lika stora avstånd mellan det övre stycket och den 2-1/2 ”horisontella ansiktsramningstycket längst ner.

Steg 11

Använd skarp sax eller en skarp verktygskniv och klipp kork så att det passar in i tre ramar skapade i steg 10. Använd kontaktcement för att fästa tre korkpaneler på plats.

Steg 12

Fäst kronformning med trelim och skruvar. Fäst gjutningen 2-1/2 ”från toppen av enheten. Den kommer att fästa halvvägs ner den 5 ”horisontella stycket.

Steg 13

Fyll alla spikhål med träfyllmedel. Låt fyllmedlet torka och slipa slät. Torka bort slipningsdamm. Prime hela enheten (bas- och baksektioner är fortfarande inte bifogade). Låt primern torka. Måla båda sektionerna med ett lager av halvglansfärg. låt torka noggrant. Måla en annan kappa om det behövs och låt torka.

Steg 14

Fäst bas- och baksektioner tillsammans. Du behöver hjälp av minst en annan person för det här steget. Lås hjul på basavsnittet så att det inte rör sig. Lyft försiktigt tillbaka avsnittet och håll den på plats så att dess 3/4 ”slut avslöjar sitter på botten av basen bakom sätet. Hängslen kommer att vara tillräckligt lång för att skruva in i basen från baksidan. Använd 3 ”skruvar för att fästa tillbaka i basen genom stagstycken.

Obs: Om du bestämmer dig för att bygga den här enheten, häng inte något på ryggen. Hjul kan kasta en stor enhet som denna i balans, och all vikt på ryggen kan tippa över den. Våra mätningar anpassades för att passa korgarna vi köpte. Vi rekommenderar att du hittar korgar innan du klipper trä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *