Plex 9 Media Center vaggar vår värld

Jan 21, 2023 Uncategorized

Medan uppdateringar till Plex har avtagit under 2010 har utvecklarna inte slacking. Tvärtom – de har bäver bort och lagt in sena nätter runt världens tidszoner från Hawaii, Nordamerika, Europa och Nya Zeeland. Anledningen? En projektkod med namnet ‘Alexandria’, en grundläggande omskrivning av biblioteket som är kärnan i systemet och som lovar att ta Plex Media Center till nästa nivå.

Ett bibliotek för att styra dem alla – Plex -teamet är en tät stickad, motiverad grupp ledd av Elan Feingold. De arbetar hårt för att kontinuerligt lägga till funktioner i mediecentret, samtidigt som de bibehåller “det bara fungerar” etos i MAC. Vi är privilegierade att ha varit den första bloggen som bjuds in till den inre helgedomen under utvecklingsprocessen under de senaste månaderna. Vi har tagit alla Alpha -utgåvor för en provkörning, till den version som kommer att bli den första offentliga utgåvan av Plex 9 senare denna vecka. Några av de nya funktionerna som den lägger till kommer att få Plex i linje med andra mediecenter-till exempel media flaggor för bildförhållande, codec, upplösning, ramhastighet och ljudformat osv. Men den överlägset mest spännande förändringen i Plex-biblioteket är dess övergång till att bli en separat, fristående applikation.

Så vad är fördelarna med att dela upp den från huvudappen så här? Tja, ett enda centraliserat bibliotek har förmågan att mata alla plexmaskiner i ditt nätverk. Du behöver inte längre hantera ett bibliotek för varje diskret dator, eller hantera 10-fotsgränssnittet-vilket inte är väl lämpat för många av installationsuppgifterna. Nya filmer, TV, musik och foton behöver bara läggas till en gång till applikationen. När Plex Front End återspeglar en realtidsrepresentation av vad som finns i biblioteksappen, kommer de nya tilläggarna direkt att visas på alla Plex -maskiner på ditt LAN utan något ingripande från användare. Denna separering gör att du också kan arbeta med Back End Library -appen medan människor fortsätter att titta på media runt huset ostörd.

En annan användbar egenskap i ett centraliserat system gör att du kan börja titta på ett avsnitt av en TV -show säger i vardagsrummet, sedan senare flytta till sovrummet och fortsätta titta på det där, med Plex som minns exakt var du slutade.

Special Agent Plex – Innan Alexandria verkade biblioteksläget förbrylla vissa användare och de valde istället för det grundläggande filläget. Med det nya systemet krävs inte filläget och menyalternativet “Lägg till källa” som förvirrade så många nya användare har gått. Du pekar helt enkelt Plex på dina filmer, TV och musik vid installationen med en enkel och intuitiv guidad installationsprocess.

Grafik- och metadata som skrapas från källor som IMDB är det som gör biblioteket så användbart och så vackert att titta på. Fram till nu har uppdateringen av biblioteket varit en något hit eller miss -affär. Funktionen Auto ‘Update Library on Start-up’ i Plex 8 var opålitlig och till och med manuellt uppdatering av ditt bibliotek var inte alltid vanlig segling. Om TVDB var nere när de till exempel lägger till nya program skulle de inte visas i ditt bibliotek. Värre än att de fortfarande inte skulle dyka upp när TVDB var uppe igen utan att du måste uppdatera hela serien manuellt.

Ange plex -agenterna “. Idén om en rå skrapa har förvisats av Plex Devs och istället ersatts med en elegant ny flerstegsskanningslösning. Låt oss ta filmer som ett exempel. Du kan välja IMDB som din huvudsakliga källa till metadata och konstverk för din filmsamling, men dessutom kan du stapla agenter från andra informationsleverantörer också – i det här fallet kanske du vill lägga till MoviePosterDB, till exempel Themoviedb.

Åtkomst till Plex Media Manager från menyfältet

Plex Media Manager skannar ditt media, analyserar det och matchar sedan sina metadata från agenterna. Vissa av dessa processer körs till och med samtidigt och lägger till hastigheten och effektiviteten i hela biblioteksuppsättningen (som alltid, för bästa resultat bör du fortfarande ha dina filer namngivna och hållas i den rekommenderade strukturen). Allt detta utförs i ett vackert användargränssnitt komplett med effekter med hjälp av kärnanimationer och knurrmeddelanden. Du kanske vill ställa in ditt bibliotek igen bara för att se det göra sin sak!

Lägg till flera metaagenter och valde den ordning de är staplade

Dessutom drar agenter nytta av samma live-uppdateringsteknologi som används av Plex-plug-ins. Ändringar som görs i IMDB (till exempel), som brukade bryta skrapare, kommer nu att vara mindre benägna att uppröra skanningar eftersom korrigeringar kan göras snabbt och Plex kommer att uppdatera sig själv automatiskt, snarare än att behöva lita på användaren för att installera en patch. Plex -teamet har gjort det trivialt att skapa nya agenter och de förväntar sig att samhället snabbt kommer att komma med ett stort utbud av dem och dra in metadata från hela webben. Så om du till exempel har ett intresse för manga och känner till en webbplats som är en bra källa till metadata för det så kan du skapa enagent och publicera den.

Plex 9 – tittar på biblioteket

Biblioteket återspeglar liveändringar i ditt filsystem. Släpp en ny film i en mapp på din server och några sekunder senare visas den på allas plex. På samma sätt försvinner en fil som raderas bara från tittarens val. Ett annat stort tillägg är förmågan att återkalla ditt bibliotek utan att förlora visad status, återuppta tider osv. Alla dessa förbättringar, i samband med “redundans” -aspekten av det multi-agent-systemet innebär att föräldralösa filer, saknad omslagskonst eller metadata är alla nu praktiskt taget saker från det förflutna-goda tider!

Låt oss ta ett annat vanligt exempel – hemmafilmer. Tidigare var dessa den fula styv syster i ditt bibliotek, som saknade någon omslagskonst eller beskrivning. Nu kommer det att vara lätt att lägga till dina egna metadata för hemmafilmer direkt i Alexandria. Konceptet expanderar till och med till Plex-plug-ins för onlinetjänster. Föreställ dig att Hulu -filmer och Vimeo -videor har media -taggar och metadata, precis samma som alla lokalt lagrade videofiler.

Fram till nu har det funnits fasta poster i Plex Home -menyn för filmer och TV – nu kan du ändra, ta bort eller lägga till dem som du vill. Kanske vill du ha ett anime -avsnitt eller ett för dina motorsportvideor? Lätt. Dessutom om du har flera bibliotek så visar varje post namnet på källmaskinen ovanför. Du kan ändra detta i preferenser för att läsa vad du vill eller lämna det till standard till maskinnamnet.

Ytterligare klientmaskiner runt ditt hem kräver inte längre att aktier monteras lokalt. Plex mediaserver kommunicerar med huvudplex -appen och strömmar över HTTP. Det är också smart nog att välja den snabbaste rutten om du råkar ha enheterna monterade på klientmaskinen också med hjälp av sin “optimala mediefritt” -funktion. Som alltid, där det finns flera zoner och HD -video involverade vill du köra ett trådbundet Gigabit Ethernet för att undvika prestationsproblem på din LAN. Och när vi talar om hårdvara kom ihåg att Plex nu stöder GPU -acceleration, vilket ger dig allt det 1080p godhet utan att din CPU ens bryter svett.

Samlingar – En annan cool funktion som kommer i Alexandria är samlingar. Vill du ha alla dina James Bond -filmer på ett ställe? En 007 ‘Collection’ kommer att presentera en enda biblioteksikon för att komma åt dem. Intressant nog kan de också vara tidskänsliga, så till exempel kan du ställa in en “smart lista” för 18/R-betygsfilmer som bara visas i biblioteket mellan vissa timmar varje dag.

Systemets arkitektur möjliggör också många andra förbättringar i framtiden. Strukturerna finns redan för att stödja flera klientkonton / profiler, så att du kan ha en inloggning där bara en delmängd filmer skulle visas, det kan vara användbart för att begränsa vad barnen kan komma åt från sina sovrum till exempel.

Andra små förbättringar och uppmärksamhet på detaljer är också tydliga. Om du har två instanser av samma film (säger en SD- och HD -version) kan de visas i Plex -biblioteket som en enda ikon. Att välja filmen kommer sedan att presentera en undermeny för att välja den version du vill titta på.

Framtiden – utmaningar ligger framför för Plex, inte minst hitta en billigare hårdvaruplattform än MAC Mini, för att tävla med XBMC live på de subtops underlagsbaserade nettoplarna. Kanske kommer den återkommande ryktade $ 99 Apple TV -streamer bara att vara biljetten om den verkligen kommer att tillkännages senare i veckan? Även till dubbelt priset skulle det vara ett betydande språng framåt för att lägga till flera plexzoner runt hemmet.

När Plex har utvecklats under de senaste åren har den hållit det bästa av sina XBMC -rötter och flyttade till ännu stramare integration på MAC. Nu med Plex 9 har det lagt till funktioner som markerar det bortsett från något annat mediecenter där ute. Plex -teamet säger att det arbete de lägger in nu lägger grunden för ännu mer spännande saker i framtiden – och vi kan inte vänta med att se vad de har i väntan på oss.

En sak som har slagit oss att titta på utvecklingen av Plex 9 under 2010 är det enorma engagemanget i tid och ansträngning som går in i ett projekt i denna storlek. Killar som Elan, James, Scott, Cayce, Ryan och Jay (plus många andra) ägnar i princip varje reservvakande ögonblick till kodning, designar eller bara tänker på hur man gör programvaran ännu bättre. Så om du, precis som vi, använder och tycker om Plex varje dag, varför inte trycka på den donera knappen och köpa dessa killar en öl!

Som med alla Plex -utgåvor är udda siffror “Bleeding Edge” -byggnader, så om du letar efter stabila, håll dig fast vid den sista jämn numrerade versionen (för närvarande v0.8). Men för alla spännande nya saker som körs (gå inte) till www.plexapp.com och ta tag i den senaste Plex -utgåvan just nu.

PlexApp.com: Plex Forums: Vår intervju med Plex Dev Elan Feingold: Mac Mini

Plex 9 – tittar på uppspelning

* Observera att medan du kommer att se det mesta av det vi har pratat om här, kanske några av dessa funktioner inte gör det till den första offentliga byggnaden.

Vill ha mer? -Följ oss på Twitter, som oss på Facebook, eller prenumerera på vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter levererade via e -post, direkt till din inkorg varje dag

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *