Ny Smart Home Occupancy Detection Technology

May 16, 2023 category

En artikel i den nya forskaren erbjuder ett innovativt alternativ till ett pågående problem för hemautomationerssystem-beläggningsdetektering.

Pålitligt avkänna om ett rum är ockuperat, eller försöker hitta vilket rum en viss person är i, är oumbärlig information för ett smart hemsystem. Även om den här nya metoden är intressant, tycker vi inte att det är tillräckligt exakt för att vara svaret.

”Din dator kan en dag spåra dina rörelser runt huset genom att övervaka det elektriska bruset som gjorts av hushållsapparater när du stänger av dem och av. Ett sådant system kan vara billigare och enklare att använda än sviten med sensorer som forskare för närvarande föreställer sig för ”smarta hem”.

Forskare och visionärer har länge tänkt på smarta hem som kan tillgodose alla våra infall. Men deras idéer förlitar sig alla på kameror, mikrofoner eller andra sensorer i varje rum för att spåra de boende.

Den nya metoden förlitar sig på en enhet som är ansluten till ett enda konventionellt vägguttag som övervakar brus i den elektriska tillförseln orsakad av att elektriska enheter är på och av. En datorövervakning av enheten kan sedan dra slutsatsen att en person måste vara på den platsen. ”…

Läs hela artikeln på NewsCientist.com

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *