Det smarta hemmet – varför är det så komplicerat

May 3, 2022 category

Jag har diskuterat Matt Ferrells YouTube-kanal före här, det är en fascinerande blandning av täckning av ämnen som i allmänhet kring förnybar energi.

Men hans nyaste video deltar i sitt smarta hemsystem som han har raffinerat under de senaste 10 åren. Den drivs av Hubitat, ett nav som stöder WiFi. Zigbee och Z-våg, med integreringar i IFTTT, plus Amazon och Google för röstkontroll.

Det är galenskap

Men Matt föreslår endast denna konfiguration för någon som inte är rädd för “tinker” och “har viss komfortnivå med skript och datorer”. Han pekar också på att det är till och med mycket mer komplexitet med ett alternativ som hemassistent.

Matt förklarar de mycket mer kraftfulla hemautomatiseringssystemen som “en hemsk upplevelse för en nybörjare” som “snällt suger”.

Han påpekar också att Trots att det inte är den bästa lösningen har Amazon-rösthanteringssystemet tagit en befälhavande ledning eftersom “det mest prisvärda och enklaste alternativet kommer att vinna dagligen i veckan.”

Slutligen anser han att den lysande fyren av hopp om smart hem och massmarknads adoption är chip, det länkade hemmet över IP-standard.

Det är ett väl argumenterat och delar meddelandet som vi också har predikat för många år. Kommer chip äntligen den smarta hemfrälsaren? svaret kommer med tiden.

Kolla in videon nedan och överväga att prenumerera på den här utmärkta, välforskade kanalen …

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest1
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *