Det kloka huset – varför är det så utmanande

May 21, 2022 category

Jag har påpekat Matt Ferrells YouTube-kanal före här, det är en intressant blandning av skydd av ämnen som i allmänhet kring förnybar energi.

Men hans mest nuvarande video delar in i sitt kloka hussystem som han har raffinerat under de senaste 10 åren. Den drivs av Hubitat, ett nav som stöder WiFi. Zigbee samt Z-Wave, med integreringar i IFTTT, plus Amazon såväl som Google för röstkontroll.

Det är galenskap

Men Matt föreslår endast denna konfiguration för någon som inte är rädd för “tinker”, liksom “har viss komfortnivå med skript och datorer”. Han förklarar också att det är till och med mycket mer komplexitet med ett alternativ som husassistent.

Matt förklarar de mycket mer kraftfulla husautomatiseringssystemen som “en hemsk upplevelse för en nybörjare” som “snälla suger”.

Han förklarar också att Amazonas rösthanteringssystem, trots att det inte är den allra bästa lösningen, har tagit en ledande ledande eftersom “det billigaste såväl som enklaste alternativet kommer att vinna varje dag i veckan.”

Slutligen anser han att det lysande fyrkanten av hoppet på klokt hus samt massmarknads adoption är chip, det länkade huset över IP-standard.

Det är ett väl argumenterat stycke och delar det budskap som vi också har predikat för många år. Kommer chip att vara det kloka huset Frälsaren? svaret kommer med tiden.

Kolla in videon nedan och tänka på att prenumerera på den här utmärkta, välforskade kanalen …

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest1
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *