Orientaliska mattor

Sep 1, 2022 category

Som alla andra redaktör på vårt kontor känner jag kärleken till orientaliska mattor. Du har antagligen märkt att de dyker upp i våra fotograferingar och berättelser under de senaste frågorna. Vem kan motstå de mjuka färgerna och prydnadsmönstret för en turkisk eller persisk matta – ännu bättre när de är något bleknade och trasiga!

Jag har just köpt mitt första vintage -matta, från det fantastiska Ecobarpet -galleriet i Montreal och jag är stolt över. Mattan fördes in av Stacey Smithers för en fantastisk kommande juni -berättelse som hon producerade. Lyckligtvis sitter jag bredvid henne och får se alla bra saker komma igenom!

Jag älskar hur designers lägger dessa mattor över Sisal eller använder mer än en i samma utrymme, och jag gillar särskilt att vi ser dem i oväntade rum som badrummet eller köket.

Mitt dilemma: Var ska jag sätta min? (Förlåt dessa dåligt upplysta bilder i sista minuten som jag tog klockan 7).

Jag har nyligen uppdaterat min fronthall med färsk färg, en ny trapplöpare, en svart banister och en krickablå dörr.

Konst, belysning och efterbehandling kommer fortfarande att komma. Är det här platsen för att lägga den vackra mattan? Det har stor inverkan när du går genom dörren, känns kusig under foten och fungerar bra med Sisal Runner. Det känns speciellt och dekorativt.

Eller hör det till i köket? Som ni ser passar det perfekt till tomrummet i mitt kök. Jag älskar hur det ger färg och mysighet till ett utilitaristiskt utrymme. Det är trevligt när du arbetar på kaminen eller handfat för att ha något mjukt under foten. Men vad händer när tomatsås eller rött vin spill på den? Spelar det någon roll? Mattan är redan sliten och älskad!

Väg in om du vill. Kanske är svaret att köpa två!

Fotokrediter: 1-5. Hilary Smyth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *