Ett decennium är vi någon typ av bättre för det integrerade kloka hemmet?

Oct 21, 2022 category

10 år tillbaka den här veckan komponerade jag detta publicering på ett föreställt ‘X’ -protokoll som förde olika system i ett klokt husutopi. Ändå förde det sista stycket en försvårande sluttanke till stycket …

Efter tio års komposition om det “smarta” hemmet, är det inte dags att hårdvaruproducenterna och programvaruapplikationsverksamheten samlades samt sorterade hela integrationskraven? Vi är mycket mer än ett decennium till den omfattande utnyttjandet av internet. IP är standarden. WiFi utvecklas till vad som helst från klockor till spelkonsoler. Det finns mycket mer datorkraft i min telefon som på Apollo -raketen som allra första anlände till månen. Visst är det inte längre än Guyens förmåga under 2000 -talet att vända ut det här röran. Är det inte dags att din tvättenhet kan prata “X”.

Det är dubbelt förvärrande när du inser att ytterligare tio år har gått så bra som vi fortfarande är i exakt samma mardröm. Trots många nya krav såväl som försök till ett enhetligt protokoll verkar det som om vi fortfarande inte är bättre att göra ‘X’ till verklighet.

Positiva?

Finns det någon typ av positiva effekter som vi kan ta från de senaste framstegen inom House Tech? Den här delen av min ursprungliga publicering sticker ut för mig när jag läser i går kväll …

Sonos såväl som andra kommer att introducera sin X -aktiverade firmware. Plötsligt har ditt hem en röst.

Den senaste introduktionen av Sonos en med den är utvecklad på kloka assistent antyder eventuellt var ‘X’ kan komma ifrån. Är det redan här, och tyst lägger till mycket mer såväl som mycket mer förmågor varje dag?

Molnkontrollen

Detta tar mig till den publicera jag komponerade 2015 – kommer molnet att vara integrator på himlen för att spara hus automatisering? Den här gången lindade jag upp med följande …

I slutändan kommer individer att välja om fördelarna uppväger nackdelarna, om den extra förmånen kompenserar för integriteten såväl som säkerhets- och säkerhetsproblem, om hussautomation någonsin kommer att nå sitt verkliga prospektiva eller förblir ett sideshow. Oavsett om du tror att det är ett bra koncept eller inte, om jag var en satsande kille skulle jag lägga mitt hem på framtiden för House Automation som flyttade till molnet.

Denna publicering var ganska kontroversiell, som du kan säga från kommentarerna nedan. Men jag tror att det ser mycket mer ut som mycket mer exakt varje dag som passerar.

Jag säger inte att en Alexa, Google Assistant, IFTTT, Wise House kommer att vara det allra bästa du kan ha, men med den beslutsamma vägran från marknaden för att hantera dess integrationsproblem, jag övertalade att det är det som massorna kommer att anta .

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *