DIY Hammock

Mar 27, 2023 category

Tillverkad av starkt, elastiskt markisstyg, en lättanvänd hängmatta ger oavsiktlig sommarkomfort för alla gården.

Markis tyg är utvecklat för att stå emot sol och regn och dessa mysiga hängmattor är stammade med hållbara kedjor eller nylonrep. För dem som väljer ett landsutseende är vår gula randiga version riggad med vita rep och träpinnar. Lägg till kastkuddar gjorda av rester av Gingham, Toile och Hankerchiefs så har du en färsk, uppdaterad hängmatta i landet.

Om ett mycket mer industriellt utseende tilltalar dig, kommer vår flersmatt hängmatta som hänger på kedjor att passa räkningen. Koppla ihop den med bekväma markkuddar i box-stil för extra sittplatser och en liten stadsgård kan sitta ännu mer sommartid.

Båda hängmattorna är utvecklade för att vara bundna mellan träden men kan lika lätt fästas på krokar skruvade i trädgården eller främre uteplatsväggarna. Låt loungen börja!

I den här artikeln: Landsstil Hammock City-Slicker Hammock Box-Style Ground Cushion Terrycloth-Covered Neck Roll

Hängmatta i stillestil

Steg 1: Sy topp- och bottenhemmar

Mät 3 ″ från varje ände av hängmattan och vik tyget tillbaka på sig själv vid dessa märken med fel sidor mot. Använd fingret för att veckas ytterligare 3 ″ i varje ände och vik under dessa veck för att skapa din nederkant (om det behövs, använd lägsta inställning av klädjärn för att skapa en skarp veck; vi föreslår fingerpressning eftersom direkt värme kan krympa markering av tyg). Sy över tygbredden i båda ändarna och skapa en 3 ″ hem. Denna större nederkant stabiliserar tyget för grommeting och gör en starkare hängmatta.

Steg 2: Lägg till grommets

Mät i ungefär 3-1/2 ″ från varje sida, 1-1/2 ″ från slutet och markera med skräddarens krita för placering av externa grommets. Mät och markera för återstående grommets så att de är lika fördelade (ungefär 3 ″ från varandra, 14 i varje ände). Vi hade vår hängmatta professionellt grometed i en marinförsörjningsbutik men hemmavenningssatser kommer också att fungera.

Steg 3: Borr Dowel

Vi använde två stycken av dowel som våra stabiliserande barer för denna hängmatta; Utan dessa skulle hängmattan fällas upp i sig själv när den hängdes. Ställ upp Dowel med Grommet Line och markera exakta fläckar av grommets på Dowel. Klämma fast på en arbetsyta. Borra hål, som börjar med en liten borrbit och arbeta upp till en borrbit som skapar ett hål som är tillräckligt stort för 1/2 ″ diam. Nylonrep för att enkelt passera. När alla hål har borrats, sand med stugan lätt för att jämna ut eventuella grova fläckar.

Steg 4: Tråd rep på hängmatta

Sprid hängmatta ut på marken. Mät över hängmattans bredd för att identifiera mitten (bör vara 23 ″ från varje sida). Placera en O-ring, ungefär 15 ″ bortom detta mittmärke och fästa det på plats på ytan så att den inte växlar. Du kommer att använda en 25 ′ längd på 1/4 ″ -diam. Twisted nylonrep i varje ände av hängmattan. Knut den ena änden av nylonrep och passlängd genom första grommet från baksidan av hängmattan till framsidan. Knut igen ovanför Gromet så att det inte kommer att växla. Passera längden genom spetshålet och sedan diagonalt upp till och genom O-ring. Fortsätt processen i omvänd köp till spetsdowel på plats. Vid 7: e och åttonde hålen, knyt en ny knut för att undvika dowel och hängmatta från att röra. Fortsätt tills hängmattan är helt “snörd.” Du borde ha 6 ″ extra rep (högst). Trim efter den sista knuten är bunden. Upprepa detta steg i andra änden av hängmattan. Upin o-ringar.

Steg 5: Justera rep

Skär 30 ′ nylonrep i hälften. Detta gör att 15 ′ rep i varje ände av hängmattan kan binda runt trädet (justera denna längd så att den passar avståndet mellan dina träd, och den längd som krävs för att binda hängmattan i en bekväm höjd). Loop varje rep genom o-ring och knut för att säkra.

Vad det kostar

Tyg $ 105 tråd $ 4 grommets $ 17 o-ringar $ 8 rep $ 24 dowel $ 10 totalt $ 168

Stadsgrickare

Denna hängmatta är ungefär 6-1/2 ′ lång, vilket kräver den trädgård som anges nedan. Om du vill göra din längre, identifiera längden på hängmattan du önskar och lägga till 6 ″ till denna längd för hems längst upp och botten. Kedjans styrka-till-vikt i kedjan borde vara hög-vi använde storlek 2/0 kedja för att hantera en belastning på 255 pund. Den extra kedjans längd som behövs kommer att identifieras av avståndet mellan dina träd.

Material och verktyg

2 meter randigt markis

1/4 gård fast markis (för ändar)

Syntetisk toppstitchtråd (bomullstråd kan försvagas i solen)

Canvas Needle för symaskin

14 1-1/4 ″ rostfritt stål grommets

6 1/4 ″ S-krokar (3 per slut)

2 1/4 ″ snabba länkar

14 ′ dubbel-slingkedja (4 bitar @ 30 ″ vardera, 2 bitar @ 24 ″ vardera)

Extra dubbel-kedja

Walking Foot Attachment för symaskin (valfritt; Eftersom tunga markis tyger inte kan fästas eller bastas lätt, håller denna fästning tyg på plats)

2 stycken 40 ″ -lång x 1/4 ″ -diam. stålstång

Steg 1: Skär och fäst ändremsor

Skär två remsor av accenttyg till 4 ″ W. x 47 ″ l. (1 ″ längre än hängmattens bredd för att ge 1/2 ″ hem i varje ände av remsan). Med råa kanter tillsammans och fel sidor vänd, sy en remsa till varje ände av huvud hängmattan. Vänd tygremsan och fingret tryck längs sömmen. Fingerpress den råa kanten på remsan 1/2 ″ under. Fingerpress 1/2 ″ hem inåt på varje sida. Sy längs två sidor och ena änden av remsan och lämna en sida av fickan öppen för att glida stabiliserande stav i fickan.

Steg 2: Placera grommets och stång

Installera 7 jämnt åtskilda grommets längs varje ände remsa. Tillåt tillräckligt med utrymme mellan grommets och botten sömmen på fickremsan för att stång ska glidas på plats. När stången är på plats, sy hem på öppen ände för att komma in i fickan i fickan. Upprepa i andra änden.

Steg 3: Rig Up Chain

Med hängmatta på marken, fäst S-krokar vid yttre och mellersta grommets (tre i varje ände). Vid Middle Grommet, krok 24 ″ -lång kedja på S-krok och dra rakt tillbaka mot snabb länk. Krok 30 ″ -långa kedjor till S-krokar i varje ände. Dra diagonalt mot snabb länk. Upprepa i andra änden. Med extra kedja, länka ena änden till snabblänk, slå runt trädet och skyddas igen i samma snabblänk.

Vad det kostar

Tyg $ 75 tråd $ 4 grommets $ 25 s-hooks $ 6 snabba länkar $ 3 dubbel slingkedja $ 30 stålstång $ 11 totalt $ 154

Lutningskudde

Våra stora, slouchy kuddar mäter 24 ″ x 24 ″. Om du vill göra din större eller mindre, justera mätningar i enlighet därmed.

Material och verktyg

2 meter fast markis tyg

1/2 Yard Coordinating Stripe Awising Fabric

5-1/2 meter rörsladd per kudde

Piping Foot Attachment for Sewing Device (Valfritt)

Syntetisk toppstitchtråd

24 ″ -lång dragkedja

En stor påsskumchips eller bomullsbatting

Seam Ripper

Steg 1: Skär tyger

Skär två bitar av fast markisstyg till 25 ″ x 25 ″ (detta möjliggör ett 1/2 ″ sömmberäkare runt).

Steg 2: Gör rörledningar

Skär 1-1/2 ″ -omfattande remsor av randigt tygbredt över tyg. Med bästa sidor vänd, sy dessa remsor ihop, ända till slut, för att göra en lång (96 ″) remsa tyg. Placera rörsladden i mitten av remsan (lämna 1 ″ utan sladd i ändarna) och med fel sidor vänd, sy längs kanten för att göra rörledningar. Upprepa detta steg för att göra en andra lång rörelse.

Steg 3: Fäst rörledningar

Med bästa sidor som vetter mot och råa kanter på rörsladd och kroppstyg tillsammans, sy dekorativa rörledningar runt topp- och bottenkuddebitarna. Klipp vid punkten där rörsladden möter sin egen början. Vik extra 1 ″ tyg över mötesplatsen och tillbaka under, så att den säkrar och täcker plats där sladden möts. sy på plats.

Steg 4: Skär tyg för kudde sidor

Skär en lång remsa med fast tyg som mäter 73 ″ lång med 4 ″ bred. Skär två remsor av samma tyg som mäter 25 ″ långa och 3 ″ breda.

Steg 5: Sy dragkedja

Med bästa sidor vänd, sy 3 ″ -områden remsor i längdriktningen med en 1 ″ sömmber. Fingerpress sömmen är öppen. Lägg blixtlås med ansiktet ner på den öppna sömmen. Sy runt blixtlås för att säkra och öppna sedan Seam med Seam Ripper.

Steg 6: Montera och sy kudde

Med bästa sidor vänd, sy blixtlås till lång remsa i båda ändarna för att skapa en lång tygslinga. Sy denna slinga till topp- och bottenbitar av kudde, och se till att blixtlåsstycket är fäst först och inte växlar. Släpp tyget från råa kanterna i varje hörn i strax under 1/2 ″ sömmarna. Detta kommer att skapa en del “ge” och låta dig svänga tyget för att sy hörn mycket lättare. Vänd kudden bäst sida ut och fyll 3/4 full av skumchips eller tills kudden fortfarande är fast för att sitta men slouchy och mjukare utseende än konventionella låddyskor.

Vad det kostar

Tyg $ 82 rörkabel $ 8 tråd $ 4 blixtlås $ 2 fyllning $ 12 totalt $ 108

Frotte-täckt nackrulle

Material och verktyg

1 Terrycloth badhandduk

10 ″ -lång dragkedja

Seam Ripper

8 ′ av 3/4 ″ -brett vita grosgrainband

1 Bolster Cushion Form, 18 ″ l. x 6 ″ diam.

Steg 1: Ta slut på omslaget

Mät och klipp två 7 ″ -diam. Cirklar från badhandduken (för en 1/2 ″ sömmar tillägg).

Steg 2: Forma täckningskroppen

Mät omkretsen för Bolster. Lägg till 1 ″ till denna mätning. Skär en bit TerryCloth -handduk till denna mätning djup och 19 ″ lång. Sy med bästa sidor tillsammans, sy längs 19 ″ söm. Tryck på denna söm öppen, lägg din blixtlås centrerad i sömmen nedåt och sy runt dragkedja. Öppna sömmen med en söm Ripper. Du kommer att ha ett dragkedja.

Steg 3: Fäst band och ändar

Skär band i hälften och vik sedan varje bit i hälften för att göra slingor. Pin TerryCloth -cirklar för att stärka röret, bästa sidor tillsammans, smörgåsband slutar däremellan. sy runt. Du kanske vill “back tacka” din söm på några platser över bandet för att förstärka sömmen. Upprepa i andra änden. Packa upp blixtlås, vrid kudde täcker bästa sidan och sätt in stång. Skär bandslingor i hälften för att göra två uppsättningar av band.

Vad det kostar

CUDHION Form $ 6 handduk (för kuddskydd) $ 10 blixtlås $ 1 band $ 8 Totalt $ 25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *