Granskning: Aranet4 Home Wireless Indoor Air Quality Monitor

May 21, 2022 Uncategorized

Vi är alltid intresserade av luftkvalitetssensorer och den senaste som dyker upp hos Automated Home är Aranet4.

Detta är den första inhemska inomhusluftkvalitetssensorn från undermärket i det lettiska företaget SAF THNIKA. Den steg koldioxid (CO₂), temperatur, relativ luftfuktighet och atmosfärstryck.

Visa

Stativfunktionen för denna enhet är dess förmåga att visa alla sina mätningar på skärmen. Med hjälp av teknik som liknar EVE-rummet använder skärmen en e-bläckskärm som erbjuder en informativ, om lite liten, panel med avläsningar.

Fördelen med denna typ av skärm är dess låga effektkrav och dess höga kontrast läses lätt om det finns god omgivningsbelysning. Enheten kan sitta på bordet eller hyllan, eller vara väggmonterad om du föredrar det.

Sensorer

Det finns inga VOC- eller PM2.5-detektorer här, men elektroniken ombord använder en speciell typ av ‘NDIR’ -sensor för CO₂-mätningar …

ARANET4 använder icke-dispersiv infraröd (NDIR) -sensor för att mäta CO-nivån. Enheten har en liten gaskammare med infraröd ljuskälla där CO₂ absorberar ljuset. Ett optiskt filter framför en detektor filtrerar sedan allt ljuset utom den våglängd som Co₂ -molekylerna kan absorbera så att en exakt mätning av Co -nivån kan göras.

Förutom att heltalskärmen visar också ett 3 -färgs trafikljussystem. Den maximala inomhus -ko -nivån som anses acceptabel är 1 000 delar per miljon och färgerna innebär följande:

Grönt – bra (under 1 000 ppm). Optimal luftkvalitet inomhus
Gul – genomsnitt (1 000 ppm). Hjärnkognitiv funktion sänker med 15%
Röd – ohälsosam (1400 ppm). Hjärnkognitiv funktion sjunker med 50%

Det finns en hörbar varningssummer som kan aktiveras eller inaktiveras som ett larm för skadliga nivåer. Det rekommenderas att du kalibrerar enheten en gång per år och detta kan göras automatiskt eller manuellt.

Du kan välja mätning som ska spelas in var 1, 2, 5 eller 10 minuter och Aranet säger att detta kommer att vara skillnaden mellan dina batterier som varar från 4 månader till 2 år.

RELATERAD: AirThings Wave Plus Smart inomhusluftkvalitet Monitorrelated: AirThings Wave Small Smart inomhusluftkvalitet Monitorrelated: Eve Room 2nd Gen Inomhus luftkvalitet Monitorrelated: Foobot är din smarta Home Air Quality Monitor

Det är värt att påpeka att enheten varnar för att infoga batterierna felaktigt kommer att skada det tillräckligt dåligt för att antyda att den måste returneras till producenten för reparation. Vanliga frågor varnar också för att en droppe också kan skada sensorn också, så var försiktig.

App

Det finns en Android- och iOS -app som är lite grundläggande för närvarande, vi skulle vilja se detta utvecklas och förbättras med tiden.

Vissa funktioner kan styras från appen medan andra endast är tillgängliga via DIP -byte som finns under cellerna i batterifacket.

1) Standardmätningsintervallet är inställt på 5 minuter; 2) CO2 -sensor Automatisk kalibrering är inaktiverad; 3) Standardtemperaturmätningsenheter är inställda på Celsius; 4) Bluetooth -anslutning är aktiverad; 5) Bluetooth -anslutningsöverföringsområde är inställt på normalt; 6 ) Buzzer for Audio Sound Alarm Notifications är inaktiverade; 7) CO2 -indikation är inställd på mänskligt läge; 8) Tillgång till Homey Smart Home Assistant är aktiverad.
Den 2: a, 3: e och 4: e inställningen kan ändras med omkopplarna i batterifacket på baksidan av enheten, men de återstående fem inställningarna kan endast ändras via Aranet4 -telefonapplikationen.

Appen fungerar i porträttläge men vänder den till landskapet ger en större vy där du kan klämma för att zooma in på dina data.

Integration

Det finns ett inofficiellt webb -API och en Python -klient och bibliotek tillgängligt om du vill prova lite DIY -integration och sensorn fungerar också med hemtrevligt.

Dom

Betyg: 4 av 5.

Aranet4 är en snygg liten luftkvalitetsmonitor med högkvalitativ co₂ -sensor.

Dess USP är dess förmåga att visa dig realtidsavläsningar på ett ögonblick utan att behöva få din telefon ur fickan för att starta en app.

Tillgänglig nu.

Tillgänglig från Amazon

91 recensioner

ARANET4 Hem: Trådlös luftkvalitetsmonitor för inomhus för hem, kontor eller skola [CO2, temperatur, relativ luftfuktighet och mer] bärbar, batteridriven, e-bläckskärm, app för konfiguration

Precis övervakar inomhusluftkvalitet – CO2 (faktiskt steg CO2 -nivå), temperatur, relativ luftfuktighet och atmosfärstryck i realtid
Visuella och ljudvarningar när CO2 -koncentrationen blir för hög
Power Efficient E-Iink Display garanterar mycket lång batteritid för denna trådlösa enhet (upp till 2 år)

köp på Amazonaranet4.com

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest4
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Senaste uppdateringen 2021-10-04 / affiliate-länkar / bilder från Amazon Product Advertising API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *