Tesla UK Model 3 Review uppföljning: Varför det inte är lika bra som det var för ett år sedan

Aug 26, 2022 category

den här dagen förra året tog jag upp min modell 3.

Några månader senare skrev jag nästan fem och en halv tusentals ord på bilen. Så efter mitt första hela år i Tesla är det fortfarande lika bra som det verkade i den recensionen för 12 månader sedan.

Tja, nej. För det är bättre.

OTA -uppdateringar

Bättre på grund av förbättringarna och nya funktioner som bara fortsätter att komma med Air -programvaruuppdateringen.

Som ett exempel anställde den inbyggda Dash Cam tidigare 3 kameror och hade ingen uppspelningsanläggning. Nu använder det en fjärde videokamera och låter dig visa klipp på bilens skärm.

På tal om skärmen, förra hösten Big V10 -uppdateringen lade till Netflix och YouTube -stöd så att du aldrig är uttråkad när du väntar i bilen.

Röstkontroll fick en stor uppdatering och efter en falsk start eller två är det nu möjligt att sätta igång många åtgärder genom tal, från att öppna handskboxen till kommandot ‘My Butt Is Cold’.

Det har också förekommit en stor uppdatering av Regen-systemet som innebär att bilen nu har en ännu mycket mer smart en-pedalkörningsuppsättning, bäst ner till 0 km / h.

Auto Pilot känner nu igen trafikljus, kottar, stoppskyltar och vägmarkeringar när den utvecklas med varje ny utgåva.

Hårdvara

Teslas “Battery Day” har skjutits ut till september nu och det ryktas allmänt att detta kommer att användas för att lansera den nya “Million Mile” -batteriets version av bilen.

Det har inte funnits många (någon?) Stora hårdvaruuppdateringar som jag känner till det senaste året. Det skulle verkligen vara bra att se Model 3 förvärva värmepumpen från Model Y.

Vinterkörning

På tal om bristen på en värmepump var det synligt under vintern. Det var inte särskilt kallt men sortimentet led fortfarande. Jag har aldrig riktigt fått det på en bra körning för att testa bilen korrekt i kallt väder.

I själva verket har de senaste 3 000 milen praktiskt taget varit korta körningar på mindre än 5 mil som naturligtvis är mycket ineffektiva. Jag skulle säga på dessa korta resor, förvärma bilen från batteriet och sedan köra med värmaren på full spräng, i kylan och våt, kan utbudet komma ner till cirka 140 mil.

1: a årskostnaderna

Med bilen som knappast reser något avstånd under de senaste tre månaderna av låset har den täckt bara 6 755 mil under det första året på 287 wh/mil. Det innebär att missa allt den varmare våren / sommaren som kör bilen har i genomsnitt 3,5 mil per kWh. Jag känner att det skulle ha varit mycket mer som 4,0 under ett normalt år.

Använda £ 0,17 per enhet som motsvarar £ 330 under hela åren “bränsle”, eller cirka 4,8 p per mil. I verkligheten är det mindre än så eftersom jag har utnyttjat det (fortfarande) helt gratis offentliga laddningsnätverket i Nordirland. När vi är i det nya huset och på en nattfrekvens för laddning kommer det att sjunka till mycket mer som 2,5 p per mil.

Jag, som många andra ägare, skrev till min MP över vägskatten på 320 £ (VED) som skulle betalas på modellen 3. Medan svaren alla var påfallande lika och avvisande, borde meddelandet ha kommit igenom eftersom till sist Budget detta omvändes och nu kostar Model 3 £ 0,00 per år. Och det innebär en betydande £ 1 600 sparande under år 2 till 6.

Mina andra års försäkringspremie har just betalats och är samma som förra året till öre på £ 360,64 (bladet var över 400 £). Jag har börjat betala 9,99 £ per månad för “Premium Connectivity” så min SR+ har samma kartor, strömmande musik och videotjänster som den långa räckvidden och Performance Model 3s.

Frågor?

Av de grepp som jag hade med bilen i den ursprungliga recensionen, skitar den fortfarande regelbundet och hoppar på bromsarna “när jag satte det tillbaka då. Detta fortsätter att vara den mest besvärande aspekten av ägandet för mig. Jag gillar att sätta på kryssningar i 30 och 40 km / h zoner och bilen hoppar vanligtvis på bromsarna av liten eller ingen anledning.

Dörrhandtagen förvirrar fortfarande alla men biltorkarna har haft en stor mjukvaruuppdatering och fungerar mycket bättre nu.

Den viktigaste nya frågan jag har haft med bilen på sistone är dess förlust av LTE / 4G -anslutning. Detta händer allt mer ofta och kan pågå i upp till en dag i taget. Med den fantastiska nyheten att Belfast snart får sitt eget Tesla Service Center, kommer det åtminstone att vara enklare att ta in för en check.

Jag kan inte tänka på några andra frågor som verkligen är betydelsefulla. Och jag är glad att rapportera att det fortfarande inte finns några skrik eller skraller i bilen.

NI SuperChargers #Nope

Tack vare alla människor som köpte en Tesla genom min remisslänk (Mark40609) hade jag 20 000 helt gratis supercharger miles. Men utan en enda superladdare i Nordirland ser jag fortfarande att de gradvis löper ut utan att kunna använda dem.

Förhoppningsvis innebär framstegen på Belfast Service Center också superladdaren nära Lisburn som har visat på deras karta som “kommer snart” i flera år nu kommer snart att följa.

Framsteg

Det är bara 8 år sedan den här månaden som TeSLA började leverera sin första volymbil, modellen S. Teslas aktiekurs toppade en vecka eller två tillbaka och gjorde den till den viktigaste biltillverkaren i världen. Mycket viktigare än Mercedes-Benz, BMW och Volkswagen satte ihop. Framsteg har varit fantastiskt och bara ett geni fullt av blind optimism och rasande drivkraft för att lyckas kunde ha dragit av den.

Det är en kliché men det är sant att säga att att köra en kolvbil efter en Tesla känns som att gå från din iPhone tillbaka till en Nokia. När jag läser tillbaka över min recension ett år har mina känslor inte förändrats och jag kan inte förbättra min ursprungliga slutlinje sedan dess.

Tesla Model 3 är inte perfekt. Men jävla det är nära. [Uppdatering – Läs 24 -månadersuppdateringen]

#
Förhandsvisning
Produkt
Betyg
Pris

1

Taptes® golvmattor för Tesla Model 3 2022 2021 2020 2019 2018, golvbeläggningar för Tesla Model 3, …

35 recensioner

£ 149.99

köp på Amazon

2

Tesla Model 3 2021 Version Center Console Organizer Tray Interiör Tillbehör flockade armstöd dolda …

532 recensioner

£ 17,99

köp på Amazon

3

Evauto Tesla Model 3 2021 Center Console Storage Box Organizer Flocking Tray Tesla Model 3 Model Y …

34 recensioner

£ 14,99

köp på Amazon

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest7
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Senaste uppdateringen 2021-10-04 / affiliate-länkar / bilder från Amazon Product Advertising API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *