Sju Dag med Sicilien – Dag 5 – Keramik

Mar 12, 2022 category

Sicilien förstås för handmålade keramik.

Liksom köket har varje region sin egen stil. Jag måste fråga Erica där hon köpte sin bläckfiskplatta. Jag tror att det var någonstans nära Cefalù.

Som jag har angett tidigare har jag inte mycket mer utrymme i min lägenhet, så jag kunde bara köpa några små skålar.

Jag utnyttjade en av dem i de bilder som Gina tog av terrassjobb jag arbetade på.

Den större blå såväl som vit skål samt biten äggskal en (för salt eller sylt) köptes på en liten workshop som hittades bäst på min gata. Ceramiche Artiginali Dolù, genom Larga, 7 Ortigia +39 0931 449451

De andra skålarna köptes på en liten butik på ön Salina. Det hittades på den primära gatan i Malfa. Ägarna berättade för mig Dolce & Gabbana köpte ganska några bitar från dem. Du kan se inflytande i sin s / s 2013-samling.

När det gäller den samlingen, var vänlig notera mina amerikanska amerikaner att de svarta versionerna av dessa kungar samt drottningar inte är exakt samma sak som mammabilder från Amerika. Kontext är viktigt när du tittar med vår extremt speciella amerikanska lins av en annan kultur, historia, liksom land. Jag var irriterad att deras bortskaffande (som de flesta) hade ingen mångfald.

Jag anger detta som någon som gav Gladys riddare sido ögat när hon slutade vara en talesman för moster Jemina tillbaka på dagen. Jag bryr mig inte om att AJs halsduk ersattes med en relaxer. Jag förstod det sammanhanget av det varumärket.

Hämtad från terrassen på Metropole Hotel, Taormina, Sicilien.

Bilder Dolce samt Gabbana: Fashionista

Andra bilder. Jag liksom min iPhone

Dela detta:
Pinterest
Facebook
Twitter
Tumblr

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Sju dagar av Sicilien – Dag 3 – Notoseptember 4, 2014in “Arkitektur”
Sju dagar av Sicilien – Dag 4 – Ortigias bönder Marketseptember 5, 2014in “Italien”
Weekend Motivation – Spanien genom Sicilien av Dolce & Gabbanaseptember 27, 2014in “Design”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *