Arthur Ericksons Filberg Home

Oct 22, 2022 Uncategorized

Arthur Erickson var ett lejon av kanadensisk arkitektur. Från mitten av 1960-talet fram till sin död 2009 var han känd för att ha designat ikoniska offentliga byggnader som Torontos Roy Thomson Hall, UBC: s Museum of Anthropology samt den kanadensiska ambassaden i Washington D.C. Nu, hans Filberg-hem från 1959-en tidig skärm av Brilliance som hjälpte till att introducera hans karriär – är till salu.

Den 2 000 kvadratmeter stora, 6 miljoner dollar tillflyktsort (byggd såväl som uppkallad efter arvingen till en timmerförmögenhet) har utsikt över Georgiens sund i avskild Comox, British Columbia, på östkusten på Vancouver Island. 2-sovrummet är en underbar blandning av mitten av århundradet samtida uppfinningsrikedom (massiva vägg-till-vägg fönster) samt moriska detaljer (intrikata gitterskärmar) med en ta bort nick till Frank Lloyd Wright med sina starka horisontella linjer.

Kombinationen av material i hemmet är såväl elegant som varm: terrazzo -golv, rosa granitväggar såväl som gul cederträ. Den skimrande, enorma spisen är särskilt härlig med sin polerade mässingsfinish. Den helt öppna härden är också ganska cool.

I ett problem från 1961 med tidningen Canadian House, lovordnades hemmet som det “det mest underbara hemmet i Kanada”, liksom har noterats genom åren av publikationer som The Globe & Mail, kanadensisk designer samt New York Tider. Det har också vunnit många utmärkelser, inklusive ett arkitektoniskt institut från British Columbia Award 2002 som uppfyller en omfattande, oklanderlig renovering. Intresset är förståeligt. Många av funktionerna – som det noggrant böljande taket såväl som det långa, magra fönstret för takfönster ovanför – är unika såväl som arkitektoniskt uppfinningsrika.

För mer information om huset, kontakta Sothebys världsomspännande fastighet.

Fotokrediter: 1-4. Sothebys världsomspännande fastighet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *