2 Gratis golvplaneringsappar (& vad de kan göra för dig)

May 15, 2023 category

Låt oss prata om appar och zerter, ska vi? (Ja, det var en Tom Haverford -referens, så du kanske vill ta tag i din otroligt vatten såväl som sandozles innan vi kommer in i den snygga grymma)

När jag testade några nya golvplaneringsappar för att komponera förra veckans publicera om våra kontorsplaner, tog jag några skärmbilder såväl som bilder för att visa er, liksom att den publiceringen kände sig full av tillräckligt med grafik som Ord utan dem så jag trodde “eh, jag kommer bara att undvika det.”

Tja, inte mindre än några få av er begärde mycket mer information om exakt hur våra planlösningar gjordes – liksom LO, denna publicering föddes. som en Phoenix som stiger upp från asken.
Våra föredragna videor

Vi har talat om metoder såväl som verktyg för att planera ett område tillbaka 2010, liksom på samma sätt publicerade detta om programvaruapplikation för planering i 3D tillbaka 2011. Så mycket som dessa 3D-versioner var praktiska för planering Vårt sista kök, vi planerar fortfarande normalt i 2-D (som den här planlösningen som vi gjorde från det här husets “före” design med Floorplanner.com). På den publiceringen om vårt nya husets layout påpekade några av er några nya telefonappar för att göra planlösningar, så jag trodde att jag skulle använda det här kontoret för att ta ett par för en snurr och se exakt hur bra de fungerar .

Både MagicPlan såväl som RoomScan var gratis (ja, för att ladda ner … mycket mer om det senare) såväl som jag valde för att prova dem eftersom till skillnad från en app som just hjälpte dig att gå in i väggmätningar och sedan nudel med möblerikoner , dessa två garanterade verkligen att producera planlösningen för mig – ingen mätband krävs. Det kan finnas andra tillgängliga som dessa, men de var de enda två jag upptäckte i min bläddring av iOS App Store. Låt oss börja med MagicPlan. Dess grundläggande förutsättning är att du står mitt i ditt utrymme såväl som snurrar runt på den platsen och använder telefonens kamer för att markera varje hörn och dörröppning som du går. Förutom ja, jag ångrar mitt beslut att ha Sherry Snap Bilder av mig som gör detta eftersom jag bara ser ut som en gigantisk nörd.

Här är en skärm som tar tag i jag hanteras för att fånga i processen. Du är tänkt att ställa upp varje hörn av utrymmet längs den miljövänliga axeln, där den sedan kommer att minska en online-kon. Du kan också markera dörröppningar (inte fönster) såväl som Mark “genom möbler.” Det senare är lite tufft eftersom du måste bedöma själv där hörnet sitter bakom föremålet.

Här var resultaten från mitt allra första försök. Du kan se att det var, ja, ja …

Jag var visserligen lite snabb och lös med min hörnmarkering med tanke på att jag inte var säker på exakt hur mycket appen skulle kompensera och justera. Så jag gav det ytterligare ett försök och försökte vara mycket mer försiktig med att släppa mina kottar exakt där två väggar tillfredsställde golvet. Resultaten var mycket bättre.

Skärmdumpen ovan är efter att jag gjorde lite justering – nämligen att lägga till två fönster samt manuellt ta hand om några av mätningarna. Jag var typ av missnöjd med att jag var tvungen att bryta ut mätbandet, bara för att inspektera saker-men om jag inte hade gjort det, skulle appens mätningar ha varit inom 2-4 ″ så jag skulle säga att de är ganska pålitliga för Allmänna planeringsändamål. På tal om det har MagicPlan vissa möbler för platshållare (inklusive en trumset!) Som du kan leka med. Jag gillade att det var ganska enkelt att ändra skalan av saker, men så mycket var inlåst i den gratis versionen att det inte riktigt var värt det.

Japp, jag stötte absolut upp mot den “fria” tröskeln. Med tanke på att jag inte kunde möbler i appen fattade jag ett beslut att exportera den. De erbjuder fantastiska erbjudanden av exportalternativ, men många av dem kommer till ett pris. Jag försökte ett gratis exportval (en PDF såväl som JPG mailade till mig) men det är så vattenmärke-tastiskt att det inte riktigt är det jag behöver.

Låt oss jämföra det med den andra appen jag försökte: RoomScan. Efter mitt problem att få tag på att markera hörn blev jag fascinerad av löften med denna teknik. Du går i allmänhet runt utrymmet och håller telefonen platt mot väggarna på ett antal punkter. Verkade ganska dummy -bevis (och nej, jag såg inte ut någon typ av mindre nerdy som gjorde det).

Här är en skärmdump av vad jag såg på min telefon. De anvisningar de levererar när du går är oerhört enkla så jag kände att jag gungade min allra första skanning … även om den grova skissen som den ritade i bakgrunden hade mig lite nervös.

Den resulterande slutliga planlösningen var mycket bättre än skissen, men den var fortfarande inte extremt imponerande. Du kan se vägen jag gick också, precis som om jag är Billy från hushållscirkus.

Jag försökte det två mycket fler gånger – stannade vid mycket fler punkter längs väggen i mitt nästa försök, samt att gå den andra riktningen i min third. Ingenting visade sig någon typ av bättre, men som MagicPlan kunde jag gå in och manuellt reparera mätningarna så att utrymmet slutade bli mindre sned.

När mitt utrymme ser bättre ut kunde jag inte tyckas göra något annat med det utan att köpa hela versionen (som är $ 4,99), men eftersom den gratis versionen verkligen inte skonade mig svårigheten att slå ut mätbandet, var jag inte ‘T övertalade att gå proffs.

Till förmån för experiment spenderade jag $ 2,99 för att exportera min MagicPlan -design (den allra första jag försökte) över till FloorPlanner, med tanke på att det omedelbart skickade det till mitt FloorPlanner -konto med exakt samma e -postadress. Jag kunde inte uppnå mycket i FloorPlanner -appen (det är också gratis, men det ser ut att vara mycket bättre passande för en surfplatta) så jag gick över till skrivbordsversionen som jag använde för att använda så bra som jag var idealisk tillbaka I min komfortzon … plus att jag kanske spelar med mitt utrymme i 3-D!

Det är också exakt hur jag kunde göra de tre olika golvplaneringsval som du såg i förra veckans publicering (tillsammans med vår lustiga konstiga “nuvarande kontor” -layout). Det var en kombination av mätning i MagicPlan, samt att lägga till möbler med Floorplanner.com.

I slutändan är jag inte säker på att jag är en övergripande konvertering till appbaserad planlösning-särskilt om jag kräver exakta mätningar för byggnad, men för att producera en snabb mock-up av ett område (eller till och med ett helt hus, Med tanke på att MagicPlan gör det möjligt för dig att länka flera rum) är jag glad att ha det i min bakficka.

Har någon annan haft en stor eller dålig upplevelse med dessa appar? Har du mycket bättre tekniker att dela, eller andra appar jag måste prova? Jag tror inte att jag har träffat min månatliga kvot för att uppträda som en doofus medan jag besvärligt håller min telefon i ett utrymme av mig själv ännu, så känn dig gratis att lägga dem på mig. Å andra sidan Sherrys på övervåningen och målar något (det är som ett lopp mot spädbarnsklockan), så hon kommer tillbaka med dessa detaljer imorgon.

PSST-CLARA har samtal igen. Den här gången på ämnet föredragna husdjur samt ytterligare ett spädbarns idé …

Fler artiklar från Young Home Love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *