Den här dagen för 10 år sedan …

Jun 12, 2022 Uncategorized

Jag tänker fortfarande på lördagen den 30 juni 2007 tydligt.

Den här dagen för 10 år tillbaka landade jag i Florida på en hushållssemester. Det var dagen efter att iPhone gick till försäljning i USA såväl som jag gjorde rakt till Apple Store på Florida Mall.

Potatisens högkvalitativa bild ovan visar den allra första gången jag höll en iPhone. För att inte vara över anmärkningsvärd men det kändes verkligen som ett seminalt ögonblick. Det var en skiftnyckel att behöva vänta många månader på att den brittiska versionen äntligen lanserades i november samma år. Jag har ägt ganska mycket varje iPhone sedan baren 7.

Nio år tidigare var min allra första “smartphone” denna Nokia 9000i. Att ha en 386 i min (ganska stora) ficka samt att få fax på språng kändes ganska vild.

Snabbspolning, min sista kloka BI -enhet (före iPhone), var denna MDA Vario II.

Det är svårt att överbelasta det språng som iPhone tog med. Det var som att gå framåt ett decennium över natten.

Det känns som ingenting tidigare eller sedan har kommit nära detta tekniska språng under min livstid. Jag ifrågasätter allt annat kommer i framtiden.

Oavsett om du är en Apple -fanboy, hardcore Android -aficionado eller något däremellan kommer du förhoppningsvis att hålla med om att den allra första iPhone var en mycket speciell sak som förde så många innovationer som omger oss alla idag.

Om du missade det live, eller om du vill se det igen, här är att Steve Jobs Keynote avslöjar iPhone på Macworld den 9 januari 2007 …

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *