Den klassiska industriella mixen

Feb 9, 2023 category

Jag kom precis tillbaka från lunch på Brassaii, som är min mycket älskade restaurang på King Street West i Toronto. Det designades nyligen av Style Company (a.k. Designer People Allen Chan, Matt Davis samt Anwar Mekhayech).

Det har delats så mycket som passar mycket mer intima matplatser. Mitt mycket älskade område var det främre kaféet, med sina cirkulära banketter, återvunna träbord, Jielde bordslampor samt armlösa loungestolar.

Matt använde termen “urban arkeologi” för att förklara Brassaiis nya stil, liksom jag tror att termen verkligen passar. Under rivningen hittade de arkitektoniska aspekter som tidigare var täckta, som väggnischer samt till och med en gammal hissaxel (ovan).

De finjusterade den rustika loftstilsbyggnaden med en utmärkt blandning av traditionella material som läder, ull samt natursten, med mycket mer ödmjuka strukturer som återvunnet ladugård och rullat stål. Ovanför lägger Castor Designs släckljus till en industriell aspekt till den primära matsalen. Att blanda traditionella aspekter med återvunna material fungerar alltid för mig, med tanke på att det ser otroligt trendigt utan att vara noga och oinbjudande.

Restaurangen är öppen för frukost, lunch, middag såväl som bortom, så den måste vara multifunktionell – samt se utmärkt – dag eller natt. Kaféet förvandlas till en lounge (ovan) på kvällarna och har utsikt över deras utmärkta vita vinkällare. De personliga matplatserna är bästa platser för servicemöten på dagtid, liksom storleken på området kan till och med passa en mottagning av bröllopshändelser.

För mycket mer om Brassaiis nya utseende, se Andrea Mills ‘Art Motivation Blog Post.

Fotokrediter: 1-5. Brassaii, fotografering av Paula Wilson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *