Hur man väljer och tänder den bästa julgranen

Apr 19, 2023 category

som väljer ett träd

Det finns många olika typer av julgranar att välja mellan. Många människor är trogna mot den typ de hade växt upp och kan förbli tro mot den sorten år efter år. Vissa kanske gillar ett tätt, konformat träd medan andra gillar ett naturligt, lösare utseende. Här är en sammanfattning av trädval som du troligen kommer att stöta på när du handlar efter en:

Skotsk tall

Den mycket allmänt köpta julgranvariationen är den skotska önskan – ett starkt träd som håller sina mörkgröna nålar i upp till fyra veckor och kommer inte att släppa dem när de är torra. Detta träd kommer att hålla sin doft under hela säsongen.

Blågran

En annan populär sort, den blå gran är snyggt symmetriskt och är mycket bra för nålretention. Nålarna är från 1-3 ″ långa och kan variera i färg från pulverblått till mörkgrönt.

Balsamgran

Denna sort har ett mycket mer fjäderutseende, med korta, platta nålar som är långvariga och ganska aromatiska. På 1800 -talet användes Balsam som tuggummi.

Douglas gran

Denna typ har också långvariga nålar och en blå färg, men har en sötare doft. Douglas Fir har en anmärkningsvärt lång livslängd med vissa som lever upp till tusen år.

Trädomsorg

Så snart du får trädet hem, skär ungefär en tum från slutet av stammen och placera trädet i ett starkt stativ som består av vatten. En bra stativ måste ha minst 2 liter vatten. Behållaren måste fyllas till toppen varje par dagar för att hålla trädet vattnat och färskt. Ett träd som inte längre “dricker” vatten torkas ut.

Placera trädet

Se till att trädet dras bort från väggen innan du börjar dekorera. Du måste kunna gå runt trädet för att underlätta processen. Tänk på var du vill placera trädet och var det kommer att checkas ut från. Undvik att placera det för nära värmekällor, till exempel eldstäder, radiatorer, kanaler och tv -apparater och försök att placera det från dörrar.

Lysa upp det

Miniatyrljus är bäst för inomhusträd eftersom de producerar mindre värme än större och inte torkar ut trädet lika mycket. En bra tumpolicy för att dekorera med ljus är att ha 50 till 75 ljus per fot träd. Till exempel, om ditt träd är 6 ′ högt, kommer minst 350 till 450 lampor att ge ett vackert, ljust träd. Ljus finns med vita eller gröna sladdar och kommer i paket med 35, 50, 100 och 200. Se till att testa trådarna innan du lägger dem på trädet för mycket enklare problemskytte. En felsäker belysningsmetod är att först säkra sladden till trädstammen, vilket leder upp till toppen av trädet. Börjar från toppen, arbeta dig ner, flytta från den inre grenen till spetsen, lindar sladden runt grenen när du går. Detta kommer att tända insidan av trädet såväl som idéerna och verkligen få trädet att glöda. Undvik att vara för generös eller för gles med strängarna. Gå tillbaka och titta på ditt arbete då och då och fyll hål där det behövs.

När ditt träd är upplyst, tillsätt ornamenten. Lär dig hur du gör dina egna ornament i vårt online -TV -segment för DIY -semestersconces & ornament, eller bläddra i vårt fotogalleri med julgranar för att dekorera idéer!

Efterföljande avskaffande

De flesta samhällen erbjuder nu julgranåtervinningsprogram. Kontakta ditt lokala stadshus för att ta reda på din stads politik.

Tips

Oavsett vilken typ du bestämmer dig för, är det viktigaste att leta efter när du får ett träd att försöka se till att det är färskt. Här är några ytterligare tips:

Browning-nålar är en död givet för ett äldre eller ohälsosamt träd. Kör en gren genom din hand och om nålar faller av, fortsätt att titta. Om du skakar lite, får nålarna inte släppa av trädet, förutom några inre nålar, vilket är normalt.

Trädets bas måste vara minst 6 ″ lång och så rak som möjligt så att den passar in i stativet ordentligt.

Se till att mäta ditt rum: Se till att trädet inte är för högt för utrymmet. Kom ihåg att det inte behövs för att få ett höga golv-till-tak-träd. Ett mindre träd kan vara lika glad och charmigt.

Få mycket fler idéer för semesterträd, kransar och kransar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *