SMARTHOME SHOW 2006 – EVALUATION

May 3, 2023 category

SMARTHOME SHOW 2006 tog plats i NEC i Birmingham under 2: a till 5 mars.

AV var när återigen ett stort inslag i utställningen såväl som den allestädes närvarande plattskärmens LCD -skivor såväl som plasma tycktes vara på varje stativ. Ändå fanns det också massor av belysningskontroll, husnätverk, hela hemljud samt CCTV/säkerhet också.

www.simplysonos.co.uk – Just Sonos Stand var en hektisk plats samt Simon Lever evangeliserade fördelarna med systemet. Han predikade för de konverterade i vår situation när Automated House tilldelade Sonos-systemet vårt allra första “Top Tech” i vår långvariga utvärdering förra året. Biten ZP80 Un-Amplified ZonePlayer var där såväl som ännu mindre och sötare i köttet än på bilderna jag sett. ZP80: er måste erbjudas i Storbritannien inom några veckor. Tyvärr finns det inga bra nyheter om Rhapsody -tjänsten som rör SONOS -individer i Storbritannien ännu. Det verkar som om rättighetsproblem fortsätter att hålla denna exceptionella medlemstjänst borta från våra stränder. Våra amerikanska kusiner har fått tillgång till 1,5 miljoner spår för $ 10 per månad!

(Klicka på foto för att förstora)

www.simplyautomate.co.uk – www.smarthouse.co.uk
Enkelt automatisering visade upp sin mest nuvarande inkarnation av harmoni -pekskärmen och körde intressant på Linux från ett CF -kort. Deras MCE -gränssnitt var på show såväl som deras nyligen namngivna installationsvinge – Wise Home med sin geniala menypriser gjorde det möjligt för de oinitierade att få ett koncept om exakt hur långt deras budgetplan skulle gå. Deras nya webbplats såväl som broschyr täcker nästan många avgörande områden för husägare att överväga. På samma sätt på skärmen var ett förproduktionsprov av en ny switch som inrättades genom att bara använda med harmoni och dupline. Mark Harrison kommenterade att en hel del kloka hushandlare säljer “Rolls Royce” -lösningar. Siktar bara på mycket mer ekonomiska och därefter större slutet av marknaden.

(Klicka på foto för att förstora)

(Klicka på foto för att förstora)

www.t3.com – Som kund till T3 Magazine med tanke på det problemet 1 var jag stolt över att stöta på James Beechinor Collins, redaktör för World Popular Device Magazine. James visade oss den nya Sky HD -rutan som producerade en hel del räntesats på T3 -stativet. Av program som alla tekniker tänkte vi mycket mer på baksidan av gadgeten än dess överraskande tilltalande svarta och silverfront. Tyvärr har vi inte möjlighet att fotografera baksidan av lådan, men jag kan verifiera att det fanns analoga HD -anslutningar, USB, Ethernet, HDMI samt en SATA -kontakt. Uppenbarligen är Sky så skyddande för lådan för närvarande att de hade den samlas från stativet varje natt och återvände nästa morgon!

(Klicka på foto för att förstora)

www.o2m8.com – Andy samt John visade oss den nuvarande versionen 6 av deras distribuerade automatiseringsprodukt – Webbrick. Intresset från Webbrick -folket är smittsamt såväl som de visade oss en mängd olika provapplikationer för gadgeten på deras stativ. Den nya Webbrick är ett mycket trevligare paket såväl som folket har gått till utmärkta längder för att förbättra designen, vilket gör att den kan passera alla nuvarande såväl som ett stort strikt test förutom att lägga till Phoenix -skruvterminalerna som gynnas av installatörer.

(Klicka på foto för att förstora)

(Klicka på foto för att förstora)

www.konnect2.net – Chris White’s Konnect2.Net Stand visade ett val av produkterna från olika leverantörer.

(Klicka på foto för att förstora)

www.usd.uk.com – USD -standen var mycket attraktiv. Leverantörer av helhusljud, video samt elektroniska belysningsautomationssystem, USD visade en mängd olika prylar från Niko. De hade också ett bra takinstallation “kroppstorkare”. Som en stor version av en handtorkare som du står under efter att ha kommit ur duschen, spränger det dig med betydande volymer av varm luft som torkar dig med minsta ansträngning.

(Klicka på foto för att förstora)

www.invisionuk.com – Invision UK visade variationen av avlägsna harmoni. De sålde också från stativet. Jag har ännu inte provat en harmonisk fjärrkontroll, men mina egna prontos är konfiguration i det “aktivitet” -baserade systemet som harmoni använder.

(Klicka på foto för att förstora)

www.macaudio.co.uk-Installatörer, Macaudioa visade Control4, ett amerikanskt system som bara dyker upp i Storbritannien med ett liknande snyggt gränssnitt som Windows Media Center Edition, men körde på en hängiven (icke-Windows) -låda. På cirka 2 000 pund för styrenheten måste det vara av ränta för dem med en medelstor budget.

(Klicka på foto för att förstora)

(Klicka på foto för att förstora)

www.automaticbuildings.co.uk – Automatiska byggnader är en installationsverksamhet baserad i Birmingham. Jag var intresserad av att se deras skärm av Dupline -produkter, det här är den allra första gången jag tittade på det här sortimentet. Intressant är det vanligaController är utrustad med en GSM -modul som tillhandahåller SMS -hantering av huset förutom att huset kan skicka evenemangsinformation direkt till din mobilback.

(Klicka på foto för att förstora)

www.ivoryegg.co.uk – SEIMENS EIB -lastbilen som gick till vårt UKHA2004 -evenemang var återigen i år. Dessutom fanns det ungefär en halv massor av andra stativ som visade EIB, ett uppenbart boost från förra året. Colin kostade från Ivory Egg körde oss med det detaljerade med sitt företag. Det var fantastiskt att se olika val från dessa killar. Det finns system som erbjuds med minimerade prestanda för husägare med mycket mer grundläggande förväntningar. Som Colin kommenterar är till och med att flytta så mycket som ett grundläggande dimbart system ett stort steg upp för många människor. Av programmet ett “full-on” -funktionsrikt system erbjuds också. Detta härliga bitdörrinmatningssystem från tyska affärer Gira fångade vårt öga.

(Klicka på foto för att förstora)

www.silesibleheat.co.uk – Vi tillbringade en lång tid på den praktiska varma stativet där det fanns ett antal fascinerande produkter som den trådlösa zonens radiatorventil på 100 £. Inga ledningar behövs alls, även motorn drivs av 2 x AA -cellerna såväl som att Batterilivslängden enligt David Robinson är cirka 2 år! Detta verkar vara en utmärkt metod för att retro-fit zonerad uppvärmning till alla typer av egendomar. På samma sätt var det ett snyggt system som inkluderade valet av ett telefongränssnitt, vilket gjorde det lämpligt för att kontrollera uppvärmningen i ett fritidshus. Ett webbgränssnitt för systemet är också tillgängligt.

(Klicka på foto för att förstora)

(Klicka på foto för att förstora)

www.plasmafireplace.co.uk – David Free’s Stand var en för att se om du vill dölja din platt telefon bort. Du kan få ett lyftsystem för att dölja din panel eller välja en hel öppen spis med färgad belysning. Kostnader varierar från cirka 2 000 pund till cirka 5 000 pund.

(Klicka på foto för att förstora)

www.mirrormedia.com – Ett alternativ att gömma din skärm är att använda en av massorna av spegel -TV -apparater runt. Dessa tycktes vara någonstans på utställningen i år, det fanns till och med en handdukstorkare/kylare på show med utvecklad i Mirror Telly. Mirror Medias TV börjar på cirka 1 500 £ samt gå så mycket som cirka 7 000 £ för den betydande 55 ″ -skärmen.

(Klicka på foto för att förstora)

www.thinkingbricks.co.uk – Tänkande tegelstenar är ett installationsföretag som säljer alternativ snarare än produkter. Vägginstallationen för iPod gör att den kan servera hela huset i en hel hemljudinställning.

(Klicka på foto för att förstora)

www.iphomenet.com – Vi satt i en av de professionella seminarierna. Frank från IP Homenet tillhandahålls på “Home Networking”. Det fanns fantastiska erbjudanden av bra rekommendationer för de oinvigde. “Du kan aldrig ha tillräckligt med CAT5”, var har jag hört det tidigare. Dessa seminarier är verkligen avgörande för självhembyggare som troligen inte har någon räntesats i tekniken, men de vill ha de fördelar de ger.

(Klicka på foto för att förstora)

www.crestron.co.uk – Crestron är en av de affärer där jag alltid får uppfattningen om du måste fråga dig troligtvis inte kan betala för det. Men som någonsin finns det alltid mycket utrymme att drömma om vad du ska få om dina nummer någonsin kommer upp på en lördagskväll. Denna Crestron 15 ″ pekskärm var helt underbar, men på cirka 10 000 pund är det kostnaden för en liten hushållslucka. De mindre vägginstallationsskärmarna var cirka 1 000 pund.

(Klicka på foto för att förstora)

(Klicka på foto för att förstora)

www.abitana.com-AVITANA var ett av massor av distributionssystem för mini-rack på skärmen (en annan betydande gadget var “Chris” -systemet på ett par andra stativ). Dessa dinky bitställ är extremt snygga, liksom bara den typ av saker jag skulle motivera någon typ av “normal” person att ställa in i en ny utveckling (19 ″ rack behövs bara för den hårda kärnans entusiast eller miljonär som har en miljonär som har en stor proinstallation). Minitran visade också att du kan få en frontplatta för ganska mycket i dag, från F-typer till fiber. På samma sätt på stativet var en fantastisk 1U-platta från Hubble som gör att du kan producera dina egna skräddarsydda patchpaneler för praktiskt taget vad som helst.

(Klicka på foto för att förstora)

(Klicka på foto för att förstora)

Detta biometriska dörrlåssystem visades, fascinerande om det är lite svårt.

(Klicka på foto för att förstora)

Medan ett par stativ hade små skärmar med CLipsals C-BUS-produkter var det när det återigen besviken att inte se någon lämplig ställning från Clipsal UK vid utställningen.

Årets show var inte dubbelt så stor som förra året invigningsevenemang som utlovat. Arrangörerna uppger att det fanns 20% mycket mer utrymme, även om gångarna var stora och står främst större än förra gången så jag är inte säker på om det fanns många fler utställare. Trots denna preliminära frustration hade showen cirka 60 stativ med blandning av avancerad och mycket mer mainstream -produkter.

Jag sitter i avgångsloungen och väntar på mitt flyghus när jag skriver detta på min O2 XDA exec (vad en utmärkt användbartangentbord för en så liten enhet). Vila mina trötta fötter från två dagar på Wise House Show, tillfredsställande stora erbjudanden av gamla goda vänner samt förundras över det betydande alternativ som erbjuds i Wise House som ställts in i dag.

Återigen verifierade Smarthome -showen vara en extremt värdefull upplevelse för alla individuella tänkande om att lägga till automatisering eller njutningstekniker till deras egendom. Helst nästa års evenemang kommer att lägga till till och med mycket fler ställningar såväl som några mycket fler produkter riktade till den entusiastiska DIYer. Till blandningen.

www.smarthomeshow.co.uk

Vill ha mer? – Följ oss på Twitter, som oss på Facebook, eller registrera dig för vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter levererade med e -post, direkt till din inkorg varje dag

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *