Granskning: Sandisk Extreme Portable 1TB SSD

Aug 3, 2022 category

Jag skulle ha älskat att specificera min nya MacBook Pro med 2TB SSD -alternativet. Men det är en iögonfallande £ 720 extra att gå från 1TB till 2TB (och det är ovanpå den redan dyra £ 360 för att gå från standard 512 GB till 1TB). Vi pratar inte ens om kostnaden för 4TB -alternativet.

Kraven på lagringsutrymme i dag är många och varierande. Men du kan alltid lägga till extern lagring för att underlätta problemet.

Till exempel kan Final Cut X -projekt vara enorma men du kan flytta dem till en extern enhet, även om snurrande enheter inte är ett alternativ för 4K -videoredigering.

Ett annat sätt att lättare lasten kommer via den senaste Logic Pro X -uppdateringen där Apple har lagt till förmågan att flytta sitt enorma ljudbibliotek till en extern enhet också.

Men för mig är det mina bilder som verkligen tar upp det mest utrymmet, när jag skriver denna hälft av den byggnaden i 1TB SSD (492 GB för att vara exakt) tas upp med mitt Lightroom -bibliotek.

RELATERADE: 4TB WD My Passport Wireless Pro

Så med detta i åtanke har jag följt priserna på små, snabba externa SSD: er från sådana som Samsung och WD under de senaste månaderna. Sedan i november sjönk 1TB -versionen av Sandisk Extreme Portable SSD till under 200 £.

Sandisk Extreme Portable SSD

Sandisk Extreme är lite 5 cm x 9,5 cm platta som bara är 8 mm tjock och tipsar vågen på en fjäder Wight 39 gram. Det finns i 250 GB, 500 GB, 1TB och 2TB versioner, alla med USB-C. Jag älskar den korta (17 cm) USB-C till USB-C-ledningen som följer med den, perfekt för att lägga enheten bredvid min bärbara dator.

Sandisk buntar deras SecureAccess-programvara (MAC eller PC) så att du kan kryptera enheten och det finns en USB-C till USB-A-adapter ingår också.

De annonserade hastigheterna är “upp till 550 MB/s” och vi hittade verklig världsprestanda för denna USB 3.1 Gen 2 -enhet var inte långt borta.

Som jämförelse säkerhetskopierade jag 830 GB data med kolkopiaklonare på Mac.

Säkerhetskopian till Sandisken tog bara 49 minuter, jämfört med 3 timmar och 48 minuter med min externa USB3 -spinnenhet!

Detta är en tyst, robust, IP55-vatten- och dammbeständig, chockbeständig (upp till en otrolig 1500 g) liten enhet.

Carabiner -ögat ser funky ut, men jag ser mig inte någonsin hänga detta från mina kläder eller ryggsäck, så jag antar att enheten kunde ha haft ännu mindre volym utan den. Det handlar om den enda niggle jag kan komma på.

Priserna verkar ganska flyktiga just nu och flyttar mellan cirka 260 och 180 £ för 1TB under den senaste månaden, så det är värt att hålla ett öga på en affär.

Rekommenderad.

SANDISK SDSSDE60-250G-G25 Extreme bärbar SSD …

(38149)

£ 103,00

Köp på Amazon

Sandisk Extreme Portable SSD 500 GB upp till 550 MB/s …

(38149)

£ 89.99

Köp på Amazon

Försäljning

Sandisk Extreme Portable SSD 1TB upp till 550 MB/s …

(38149)

£ 123,64

Köp på Amazon

Sandisk.com: Tillgänglig från Amazon

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest3
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Senaste uppdateringen 2021-10-04 / affiliate-länkar / bilder från Amazon Product Advertising API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *