Data Robotics introducerar High End DroBopro 8 Drive System

Mar 26, 2023 category

Förra året pratade vi med datorobotik och frågade när vi kanske har en Drobo med mycket mer drivplatser. Idag gav de uttalandet från 8 Bay Drobopro. Kolla in för alla saftiga detaljer, bilderna och priserna.

I vår intervju med Dr tidigare denna vecka förklarade de dagens nyheter som praktiskt taget en “företags återlansering” på den lilla såväl som medelstora företaget (SMB). De siktar DroBopro kvadratiskt på verksamheten som lagringsutbud för Little Company Server (SBS), Exchange, SQL samt OSX -server samt till och med ett grepp för onlinemaskiner. De riktar sig också till avancerade anpassade installatörer som söker efter en skyddad datalagringspool för sina klienter mediaservrar samt husbio / teaterinstallationer. Integratorer kommer särskilt att tänka på den enkelhet som deras kunder kan lägga till extra lagring efter behov utan att behöva hantera matrisen.

Datarobotik utsätts på samma sätt för oss att proffsen inte bara är en traditionell Drobo såväl som Droboshare samlades in i en enda kapsling. Till skillnad från den befintliga Drobo / Drobo-delkombinationen kan proffsen inte fungera fristående. Istället bör den kopplas till en dator som använder en av de utvecklade i gränssnitt – USB 2.0, Firewire 800 eller för första gången på en Drobo – ISCSI genom Gigabit Ethernet -porten.

Klicka för att förstora

ISCSI är en IP -baserad lagringsnätverk som erbjuder en höghastighetslänk till din server eller skrivbord. Windows XP samt Vista Support ISCSI (Vista har en chaufför utvecklad i såväl som XP -chauffören erbjuds på Drobo -instrumentpanel -CD). Mac OSX har inte en chaufför ur lådan så DR har producerat sina egna såväl som det på samma sätt ingår på instrumentpanelen CD. Linux kan stödja ISCSI men med utbudet av distributioner som erbjuds DR inte kommer att officiellt stödja detta inom överskådlig framtid (som med Drobo traditionellt finns det fullt stöd för Ext3).

Klicka för att förstora

Systemet är fortfarande utvecklat på det UNIX-liknande VXWORKS-operativsystemet, men har haft en grundläggande omskrivning med att ge många prestandavinster. PRO: s hastighet anges vara minst dubbelt så stor som den traditionella enheten. Dr berättade för oss att “Business Class” Pro kommer att erbjuda 70-80 meg per sekund, med topphastigheter över 100 jämfört med cirka 30 meg per sekund på den traditionella enheten.

Drobo -appar kommer inte att fungera på proffsen, men detta är inte riktigt ett problem eftersom alla serveransvar (tänk FTP, iTunes etc) kan hanteras av den anslutna datorn.

Data Robotics har döpt sin egenutvecklade innovation i hjärtat av systemet “Beyond Raid” såväl som tabellen nedan visar deras uppdelning av de extra funktioner som systemet ger över grundläggande raid.

För den terminala paranoiden tillhandahåller PRO en “dubbel diskredundans” -funktion ovanpå den grundläggande enskilda diskfunktionen för den traditionella enheten. Detta gör att du kan återhämta dig från två samtidiga svåra drivfel istället för bara ett, även om detta verkligen har en inverkan på det användbara området i matrisen. Bara inspektera såväl som att avkontrollera en låda i Drobo-instrumentpanelen byter dig mellan enstaka eller dubbelskiva samt Dr State att till skillnad från att flytta mellan Rob 5 såväl som Rob 6, finns det inget krav på att omformatera eller migrera data från sortimentet till gör det här.

Pro kommer att max ut på 16TB med 8 x 2TB -enheter – den största för närvarande tillgängliga. Traditionell Drobo har förmågan att producera en enda 16TB “smart volym” som kan växa eller krympa efter behov. Pro kan ha så mycket som 16 x 16TB kloka volymer, vilket gör det möjligt för få tillgång till en teoretisk gräns på 256 TB om skivor erbjöds samt göra det möjligt för olika avdelningar i en organisation att till exempel ha sina egna volymer. Rättigheter att få tillgång till de privata volymerna skulle ställas in i OS för enheten ansluten till Pro.

Dr State Pro är mycket tystare än andra företagslagringstjänster såväl som den nya affären med plattan (fortfarande magnet) har utvecklats för att ännu mer minskat brus som släpps ut.

En annan liten förbättring är förmågan att välja om du vill ha din disk att snurra ner efter 15 minuters inaktivitet med en enkel kryssruta i Drobo -instrumentpanelen.

Pro kan ställas in på ett skrivbord eller monteras i 19 ″ rack med den valfria rackmontering (systemet är 3U högt). Strömförsörjningen är utvecklad till Drobo Pro såväl som systemet har också en power-switch-en allra första för en Drobo. Tyvärr om du är rack att installera det, har det tagits obekvämt på bakpanelen.

Klicka för att förstora

Så vad kostade den här dataroboten himlen. Storbritanniens kostnad för basdesignen utan någon typ av enheter är 1 099 £ inklusive moms (rackmonteringsuppsättningen är extra £ 169). Olika val erbjuds befolkade med skivor, toppar till 3 299 £ för 16TB Rack Install -versionen. Drobo introducerar med ett klientlojalitetsprogram, som kommer att se dem tillhandahålla 200 $ rabatto befintliga Drobo -ägare från deltagande återförsäljare.

På praktiskt taget 1 300 £ i ditt rack, utan någon typ av enheter, är DroboPro en avancerad produkt. Men när Drobopro flyttar verksamheten till nya marknader som skulle satsa på att det upprepar framgången för den allra första Drobo, särskilt eftersom det har få rivaler i sin funktionsuppsättning samt dess förmåga att erbjuda individer med en robust lagringstjänst som behövde praktiskt taget ingen förvaltning.

Systemet levereras i begränsade mängder i USA idag och borde erbjudas i Storbritannien såväl som Europa inom veckan från Amazon samt MISCO (full tillgänglighet från slutet av april).

Drobo Pro: Drobo på Amazon: Vår Drobo / Droboshare -recension

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *