Funktionellt Renovering av Family Kitchen: Besöker Showroom

Jul 6, 2022 Uncategorized

Förra veckan gick min man och jag till Aya Kitchens & Baths för vårt kökskonsult. Vi fick se vår professionella designlayout – efter veckor med att samla inspiration för att förbereda oss för vårt köksprojekt var det spännande att se allt komma till liv i showroom.

Innan vår möte började gick jag runt i showroom och kunde komma nära för att se de kök de hade på displayen. Det var också fantastiskt att se exakt vilka mål vi kunde tänka på, och vilken typ av prylar vi kunde bygga in. (Jag var upphetsad när jag såg Franke Apron sjunka på skärmen, vilket är exakt som den stil jag har sett online! )

Liksom många familjer är köksutrymme en pågående fråga för oss; Vi älskade att se att det fanns så många rymdmedvetna mönster att välja mellan. Även om jag älskar att gå online för inspiration, jämförs ingenting med att se något personligen.

Här är några bilder jag tog från vårt besök:

Jag älskar mossgröna skåp och mässingshårdvara i det här köket. Det ser fantastiskt ut tillsammans med de rustika traktorpallarna.

Mässingskranen är underbar, och definitivt något jag vill lägga till i min önskelista.

Detta kök är mer modernt än jag skulle vilja, men jag vill hålla denna bänkskiva och takhöjd marmor backsplash i åtanke för min egen design.

Det här är Franke -handfat som jag har sett för vårt utrymme. Det är trevligt och stort – perfekt för en upptagen familj.

Vårt designkonsultation med Sandra på Aya tillät oss att granska vår önskelista och gå igenom de bilder vi tog med. Hon uppmuntrade oss att tänka på vårt kök ännu mer noggrant än vi hade varit: Skulle vi vilja ha en förberedelse diskbänk? Vad sägs om lagring bredvid banketten för att maximera väggutrymmet?

Sandra klargjorde för oss från början att det inte finns några dumma frågor och ingen gräns för antalet justeringar vi kan göra när det gäller att få vårt drömkök. Bäst av allt, vi litar på att hon kommer att styra oss i rätt riktning om vi gör ett misstag.

Här är några av de funktionella elementen hon rekommenderade, som vi beslutade att lägga till i:

Inbyggt skräp för att frigöra golvutrymme. Detta kommer att göra en stor skillnad i vårt lilla utrymme, både estetiskt och funktionellt.

Denna lysande funktion kallas ett “magiskt hörn.” Min man älskade den här. Genom att ha utdraget kan vi faktiskt se vad som finns på baksidan av skåpet och använda hela utrymmet.

Jag trodde inte att jag skulle vilja ha en inbyggd diskmaskin, men när jag såg dem i showroom lades det snabbt till önskelistan!

Efter att ha gått över-och lagt till-vår önskelista med oss, gick Sandra oss genom skåpstilarna som bäst passar vår vision i Shaker-stil.

Det fanns så många alternativ att välja mellan!

Mycket till vår glädje var det enkelt att välja skåpfärgen; Vi blev kär i en rik grå som heter Anthracite. Vi tror inte bara att det kommer att lägga till en stilig karaktär i rummet, det ser också ut som det kommer att hålla upp mot slitage i vårt livliga utrymme.

Efter att ha tittat på skåpfärger kunde vi inte låta bli att hoppa framåt till bänkskivor också.

Det var ett mycket större urval i showroom än jag hade förväntat mig. Faktum är att de har ett helt rum som ägnas åt att motverka toppval:

De har allt från kvarts till granit och Corian till marmor. och så många nyanser att välja mellan.

Designrekommendationerna som vi fick från vårt samråd med Aya Kitchens & Baths har maximerat vårt utrymme mer än vi någonsin trodde var möjligt. Min man och jag har gått igenom varje tum för att se till att vi har en plats för allt. Vi har till och med gjort storskaliga utskrifter av planerna och handskrivet vad som kommer att gå där och korsade designen mot våra anteckningar och en lista över behov.

Den sista domen? Vi älskar det! Nu, beväpnad med vår detaljerade designplan, är vi redo att gå vidare med vår renovering.

Nästa stopp: Rivningstid!

Klicka här för att läsa Jennifer första blogginlägg för renovering.

Foton: Jennifer Mader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *